Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De beste funderingsmachines met professioneel advies voor het project

De beste funderingsmachines met professioneel advies voor het project

Prachtige beelden van het door Foundiz verhuurde DCP bekistingsysteem voor betonnen deksloven. Dijkzone Alliantie Zwolle, bestaande uit Dura Vermeer en Ploegam werken in Zwolle aan het project Stadsdijken. Maar liefst 7,5 kilometer van de stadsdijken in Zwolle was aan versterking toe om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen voor waterveiligheid. De dijkversterking is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

In deze grootste dijkversterkingsoperatie ooit, werken Rijkswaterstaat en Waterschappen samen om tot het jaar 2050 ca. 1500 kilometer dijken, talrijke sluizen en gemalen aan te pakken voor het verbeteren van de waterveiligheid. Het DCP bekistingssysteem voor betonnen deksloven op stalen damwanden wordt momenteel in Zwolle vakkundig en efficiënt toegepast.

Het DCP bekistingssysteem

Het DCP bekistingssysteem bestaat uit speciale supporten welke eenvoudig aan een damwand of combiwand kunnen worden bevestigd. De supporten kunnen worden afgezet in de kas van het damwandprofiel of worden afgehangen in een beugel. Hierbij is laswerk overbodig. Na het aanbrengen van de supporten kunnen hierop de zogenaamde Soffit-panelen worden geplaatst. De Soffit-panelen hebben standaard een lengte van 3 meter en zijn uitgevoerd met verschuifbare aluminium strippen. Deze aluminium strippen volgen de vorm van de geïnstalleerde damwand of combiwand nauwkeurig. Op nagenoeg ieder type damwandprofiel of varianten hierop kan het bekistingssysteem worden toegepast. De panelen kunnen zelfs in combinatie met palenwanden worden gebruikt. De panelen zijn voorzien van een handrailing zodat werken op hoogte en langs het water veilig plaatsvindt. Na het plaatsen van de panelen, welke de onderzijde van de bekisting vormen, kan de randkist worden geplaatst. Dit kan traditioneel of met behulp van een systeemkist.

Voordelen van het DCP bekistingssysteem

  • De supports zijn eenvoudig en snel te plaatsen
  • Damwandprofielen blijven intact doordat laswerk overbodig is
  • Het systeem is bestand tegen watergetijden
  • Er zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk licht, medium en zwaar
  • Ook het plaatsen van de panelen op de supports gaat snel. Hierdoor kan als richtlijn een bekistingssnelheid van ca. 15 m1/dag voor een deksloof worden aangehouden
  • Duurzaam doordat zagen en traditioneel uitkisten achterwege blijft
  • Zeer snel te ontkisten, panelen en supporten zijn eenvoudig te verwijderen
  • Het systeem is ook geschikt als platform voor o.a. conserveringswerkzaamheden

Wordt verwacht: Vernieuwde Beretta T21-E compacte funderingsmachine

Over een aantal weken heeft Foundiz een vernieuwde versie van de Beretta T21-E beschikbaar. Deze nieuwe Beretta T21-E heeft een aantal updates gekregen waaronder een kantelbare mast. Waar voorheen de mast nog handmatig kon worden verwijderd is deze nu hydraulisch te kantelen waardoor de T21-E nog eenvoudiger is te transporteren en waardoor het gebruiksgemak van deze compacte funderingsmachine is toegenomen. Deze Beretta T21-E is een elektrisch aangedreven funderingsmachine waarmee onder andere in kleine ruimtes micropalen kunnen worden geboord. Denk hierbij aan een diameterrange van Ø 50 – 168mm met een sectielengte van 1.200mm. Daarnaast kan de T21-E ook prima worden gebruikt voor grondboringen, monsternames en bijvoorbeeld voor het plaatsen van injectiebuizen voor grondinjectietechnieken. De boorkast van de T21-E kan in verschillende versnellingen werken waardoor er gevarieerd kan worden met draaimoment en toerental. De T21-E is zoals zijn naam al doet vermoeden elektrisch aangedreven, dus Zero-Emissie!

Naast funderingsmachines levert Foundiz ook elektrisch aangedreven groutpompen en menginstallaties die gebruikt kunnen worden bij diverse boormethodes. 

Safety first!

Steeds meer bedrijven weten Foundiz te vinden voor de levering van de unieke DCP ground release shackles en ratchet release shackles. Dit zijn veilige hijsmiddelen speciaal voor stalen damwanden, buispalen en balkstaal. De shackles kunnen na het positioneren van de funderingselementen vanaf werkniveau worden ontkoppeld. Bij de ratchet shackles gebeurt dit door middel van een ratelmechanisme en bij de ground release shackles door middel van het uittrekken van een borgpal. Ook handig om te weten, er zijn tevens handige hijsmiddelen beschikbaar voor de handling van stalen buizen, balkstaal en damwanden. Dit zijn de z.g. steel handling tools. Foundiz levert de complete range van Dawson hijsmiddelen en levert hiervoor ook losse onderdelen. Uiteraard worden alle hijsmiddelen geleverd met een officieel certificaat. Naast hijsmiddelen levert Foundiz ook alle andere producten van Dawson DCP. Bijvoorbeeld de ‘sheetpile threader’ waarmee op een eenvoudige en veilige manier damwanden op hoogte in het slot kunnen worden geleid. Hiermee wordt werken op hoogte voorkomen en bespaart men op de inzet van hulpmaterieel.

VibroDrill

Foundiz levert als partner van het Duitse Terra Infrastructure naast de complete range Müller trilblokken ook het assortiment van compacte boormotoren. Een voorbeeld hiervan is de VibroDrill. De unieke VibroDrill boorkasten met resoneerfunctie zijn ontworpen aan de hand van jarenlange ervaring in beide vakgebieden (Krupp en Müller).

De VibroDrills hebben een zeer hoge frequentie en zijn geschikt voor diverse boortechnieken en kenmerken zich door het volgende:

U kunt uw bestaande boormachine veel efficiënter en multi-inzetbaar maken door deze te voorzien van een nieuwe VibroDrill. Informeer nu naar de mogelijkheden

Positieve ervaringen met de Soilmec SR 30 Eagle

In België zijn het afgelopen jaar vele projecten succesvol uitgevoerd met de Soilmec SR 30 Eagle. In de praktijk bewijst deze moderne Soilmec machine zijn veelzijdigheid op het gebied van diverse boortechnieken alsook de mogelijkheid tot het trillen van funderingselementen. Het concept van een zeer compacte machine die zonder tijdrovende vergunningsaanvragen kan worden getransporteerd blijkt een schot in de roos. De inzetbaarheid in combinatie met Gilbert Grizzly MultiGrip trilblok of met een boorkast resulteert in een hoge bezettingsgraad. De Soilmec machines zijn allemaal voorzien van het DMS systeem (Drilling Mate System) waarmee op afstand op de machine kan worden ingelogd. Ook kunnen de uitvoeringsgegevens zoals boorgrafieken eenvoudig worden gedownload ten behoeve van het kwaliteitsdossier. Het geïntegreerde meet- en registratiesysteem maakt ook deel uit van het DMS systeem. Daarnaast zijn er in het DMS systeem diverse beveiligingen geïntegreerd om automatisch in te grijpen als onverwachte situaties daarom vragen. Hierdoor is het werken met een Soilmec machine extra veilig. Informeer naar de specificaties en de mogelijkheden bij Foundiz.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.