Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Boortools voor het plaatsen van ankerpalen
Ring- en slagboorkronen te gebruiken voor het plaatsen van strengankers.

Boortools voor het plaatsen van ankerpalen

Bij STDS-Jantz zijn professionals in de GWW-sector al meer dan 40 jaar aan het juiste adres voor geavanceerd (funderings)boormaterieel en -machines. Naast een uitgebreide sortering avegaarboren, hydraulische boormotoren en heimachines omvat het gevarieerde assortiment ook een breed pakket materieel voor het plaatsen van zelfborende ankerpalen, ankers en verbuisde ankerpalen. Veelzijdige tools die worden betrokken van Emde Bohrtechnik, een naam die staat voor topkwaliteit én maatwerk. Voor elke klus die in het veld moet worden geklaard.

Voor de Benelux is STDS-Jantz sinds begin 2021 officieel importeur van het hoogwaardige boormaterieel van Emde Bohrtechnik. Het partnerschip heeft inmiddels geresulteerd in een omvangrijk gamma boorgereedschappen dat voor de plaatsing van ankerpalen kan worden ingezet. Alvorens over de door het Duitse bedrijf geleverde oplossingen te vertellen, noemt Marnik Janssens (die het Belgische saleskantoor van STDS-Jantz leidt) de functie en meerwaarden van ankerpalen. “Wanneer er geen afdoende maatregelen worden genomen, kunnen bijvoorbeeld tunnels en onderdoorgangen als gevolg van de opwaartse druk van het grondwater gaan opdrijven. Om dit te voorkomen, is het verankeren van vloeren met behulp van ankerpalen de meest efficiënte en effectieve oplossing. Ankerpalen zorgen er niet alleen voor dat trekbelastingen naar de ondergrond worden afgedragen, ze lenen zich ook uitstekend voor een toepassing als drukelement. Het mes snijdt dus aan twee kanten.” 

Verloren boorpunt met meenemer voor enkele buis.

Voor elke boorklus 

Emde Bohrtechnik biedt als gerenommeerd producent verschillende uit eersteklas staal gefabriceerde boortools. In vele soorten, lengtes en diameters. Het standaard assortiment telt om te beginnen gereedschappen voor zowel het boren met een enkele buis en verloren punt als boorklussen met dubbele buizen. “Deze laatste groep is perfect geschikt voor bijvoorbeeld het aanbrengen van strengankers”, aldus Marnik. “In dat kader levert Emde alle daarvoor benodigde extra’s, waaronder spoelkoppen, rotatie- en hamerbuizen, ring- en slagboorkronen en verloren punten. Wordt tijdens de werkzaamheden gebruikgemaakt van zelfborende ankers, dan zijn ook spoelkoppen beschikbaar voor verschillende staafmerken en insteekeindes in diverse uitvoeringen.”

Voor HDI-boren (boren met hoge druk groutinjectie) geeft Emde Bohrtechnik eveneens een antwoord dat het beste past bij de gebruikte boormethode. “Inclusief een kundig advies en een perfecte aftersales van onze kant”, zo benadrukt Marnik de kracht van STDS-Jantz.  

Een bijzonder project

In de Franse Alpen installeerde Rhône Alpes Fondations binnen een bouwproject een prefab nagelwand. Met een hoogte van 20 meter en een oppervlakte van 2.500 m2 heeft de verticale structuur ongewone afmetingen. Voor het aanbrengen van de grondnagels werd gebruikgemaakt van zelfborende ankers met een injectie van cementmortel. De boormachine was uitgerust met accessoires van Emde Bohrtechnik. Dankzij de beproefde techniek werd het project met in totaal 10.000 meter nagel (500 x 20 meter) tot een goed einde gebracht (zie onderstaande afbeelding).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.