Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bonneveld neemt complete bouwkuip uit handen
Paalmatras N457 Randweg Waddinxveen.

Bonneveld neemt complete bouwkuip uit handen

Bonneveld is een specialistisch aannemingsbedrijf en van oudsher gespecialiseerd in het droog en nat ontgraven van bouwkuipen in alle soorten en maten. Dankzij de jarenlange ervaring en het omvangrijke machinepark met de meest bijzondere hulpstukken gaat het familiebedrijf geen uitdaging uit de weg. Steeds vaker neemt Bonneveld in samenwerking met een funderingspartij de complete bouwput uit handen van een opdrachtgever, inclusief diep-/CSM-/damwanden, palen, ankers, bemaling, ontgraven, duikwerk en onderwaterbeton. Kortom, het hele plaatje. 

Wij voelen ons thuis in de bouwkuip en komen ze in alle vormen en maten tegen, begint Harry van der Heiden, directeur van Bonneveld. “Vaak zitten we al in het voortraject met een funderingsbedrijf om tafel om tot het meest optimale ontwerp te komen dat ook werkbaar is. Zeker binnenstedelijk, waar de bouwkuip soms de hele kavel inneemt, is het zaak om buiten de kaders te denken om tot een efficiënte werkmethodiek te komen. Laat dat maar aan ons over.” Op moment van schrijven is Bonneveld bezig met het ontgraven van drie omvangrijke onderwaterkuipen en een stuk of vijfentwintig(!) droge kuipen. “De afmetingen van de kuip zijn ons om het even, we zijn ingericht op het ontgraven van zowel grote als kleine putten.”

Een heel bos aan funderingspalen in de bouwkuip van de Pontkade in Amsterdam.

Kennis van zaken

Het machinepark van Bonneveld is behoorlijk indrukwekkend met onder andere tien grote rupskranen, waarvan vier uitgerust met een lange giek met een bereik tot wel 18 meter. Diverse shovels en minigravers én een enorme vloot aan aanbouwdelen en hulpstukken maken het familiebedrijf volledig zelfvoorzienend. “In de loop der jaren hebben we ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan, ook van de verschillende disciplines waar we raakvlakken mee hebben, zoals damwanden, ankers, bemalingen en paalsystemen”, zegt Anco van der Heiden, zoon van Harry en samen met broer Leon en Stefan Albers onderdeel van de directie. “Zodoende vinden we altijd de meest efficiëntie methodiek, zonder verrassingen in de planning. Een mooi voorbeeld daarvan was de kuip van de Pontkade in Amsterdam met een heel bos aan funderingspalen. We hebben de kuip heel beheerst en keurig volgens planning ontgraven tussen de palen en onder de stempelramen door. Zoiets lukt alleen met kennis van zaken.”

Paalmatrassen

Een specialisme waar grond- en funderingswerk nauw bij elkaar komen, is bij het realiseren van een paalmatras, een combinatie van een paalfundering met daarop een gewapende aardebaan. Ook daar kun je de firma Bonneveld ’s nachts voor wakker maken. “Zo’n paalmatras bevat bijzonder veel palen. Op die palen brengen wij betonnen paaldeksels aan waarop de zettingsvrije laag wordt opgebouwd”, legt Harry uit. “We hebben inmiddels al een groot aantal van deze constructies mee opgebouwd, onder meer voor de Randweg Waddinxveen en op de RijnlandRoute. Dat doen we veelal in samenwerking met Joosten Concepts volgens het OLA-principe: ontwerpen, leveren en aanbrengen. Een combinatie die garant staat voor het beste resultaat.” Bonneveld is daarnaast ook erg sterk in het realiseren van gewapende grondconstructies met EPS. “Dat doen we ook samen met Joosten Concepts, en door het hele land, van fundaties voor windmolens op de Maasvlakte tot de ringweg van Groningen.”

Meedenken met de opdrachtgever staat bij Bonneveld voorop. “Dat maakt dat we gevraagd worden voor de meest uitdagende projecten, maar we voelen ons zeker niet te groot om ook de kleinere projecten tot een goed einde te brengen. Dat doen we met net zo veel enthousiasme”, verzekert Harry.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.