Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veiligheid boven alles, dankzij slimme, tijdelijke rijbaanverlichting
Lokhoff checkt dagelijks vanaf kantoor of de verlichting naar behoren functioneert.

Veiligheid boven alles, dankzij slimme, tijdelijke rijbaanverlichting

In Nederland is het wettelijk verplicht dat een werkterrein voldoende verlicht is. Inclusief de afzettingen, wegverleggingen en de directe omgeving. Heijmans beschikt over een voorraad lichtmasten, maar voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello vertrouwt het ook op de voorraad én expertise van Lokhoff. Deze specialist in openbare en tijdelijke rijbaanverlichting beschikt over speciale armaturen en een slim monitoringssysteem.
Dit systeem is uniek in Nederland en volledig in eigen huis ontwikkeld door Lokhoff.

De voorraad van Lokhoff is enorm met ruim 2.000 lichtmasten. Voldoende om een tracé van ruim 100 kilometer te verlichten. “Op het A1-project hebben we een primeur, want we passen hier voor het eerst het Lokhoff LED-armatuur toe”, zegt Gertjan van de Braak van Lokhoff. “Het armatuur kan tegen een stootje. En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan zijn alle componenten eenvoudig uitwisselbaar. Dat maakt het armatuur ook nog eens uiterst duurzaam. In totaal hebben we op de A1 circa 100 lichtmasten geplaatst. Er draaien zeven aggregaten en we zetten onze Smavo’s in. Dit zijn onze zelfontwikkelde smalle vrachtwagens die ideaal zijn op de vaak nauwe vluchtstroken.” 

Op het A1-project wordt voor het eerst het Lokhoff LED-armatuur toegepast.

Een aggregaat kan zo’n 20 tot 24 armaturen van spanning voorzien. Hiermee kunnen dus ook de lichtmasten van Heijmans gevoed worden. Ideaal, want de aggregaten van Lokhoff gebruiken gemiddeld slechts 1,5 liter brandstof per uur. Gertjan: “Dat is écht minimaal, zeker als je bedenkt dat er continu 20 tot 24 lampen van 140 Watt mee gevoed worden. Om de CO2-uitstoot verder te beperken, maken we gebruik van HVO 100-biobrandstof.”

Slim monitoringsysteem

“Wat de opstelling ook uniek maakt, is het monitoringsysteem van Lokhoff. Hiermee kunnen we op afstand storingen signaleren of de verlichting in- en uitschakelen. Daarnaast sturen we een melding uit bij bijvoorbeeld een stroomonderbreking. Krijgt Heijmans het zelf niet opgelost, dan schakelen we onze eigen 24-uurs storingsdienst in. Een mooie bijkomstigheid aan het monitoringsysteem is dat wij dagelijks vanaf kantoor checken of alles naar behoren functioneert. Zo weten we vrijwel zeker dat ’s avonds alles opstart. Daarmee is een veilige situatie gegarandeerd en hoeven we zo min mogelijk in het donker op pad om eventuele storingen op te lossen.”

De tijdelijke verlichting en aggregaten van Lokhoff blijven ongeveer een jaar staan op het project. “Heijmans heeft er geen omkijken naar. Service en onderhoud is net als het aftanken bij het contract inbegrepen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.