Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Slimmer funderen
Het machinepark van Terracon is omvangrijk. De funderingsspecialist kan overweg met vrijwel alle typen paalsystemen.

Slimmer funderen

Terracon Funderingstechniek is een internationaal georiënteerde specialist in funderingstechnieken in zowel de vrije als beperkte ruimte. Het bedrijf heeft volgens directeur Benjamin Bekhof de drive om het altijd beter en slimmer te willen doen. “Dat leidt steevast tot de beste funderingsoplossing, waarbij we faalkosten, uitvoeringstijd en omgevingshinder tot een minimum beperken.”

Terracon biedt een breed scala aan oplossingen voor grote en complexe funderingsvraagstukken. “Desalniettemin zijn we kieskeurig in de projecten die we aannemen”, zegt Benjamin. “We werken bij voorkeur voor opdrachtgevers die ons als een echte bouwpartner zien en worden dan ook graag vroegtijdig aangehaakt, zodat we onze expertise tijdig kunnen inbrengen. Dat resulteert altijd in een best for project oplossing voor de industrie, petrochemie, datacenters en energietransitie.”

Terracon Funderingstechniek is een internationaal georiënteerde specialist in funderingstechnieken in zowel de vrije als beperkte ruimte.

Duurzaam en veilig

Het machinepark van Terracon is omvangrijk. De funderingsspecialist kan overweg met vrijwel alle typen paalsystemen. Op het gebied van geboorde, trillingsvrije technieken gaat het onder andere om de Terr-Econ (injectie)paal, de Tubex-paal, de Terr-Econ buispaal, de TerraSon-Boorpaal en de Schroefinjectiepaal. In de categorie geheide systemen kan Terracon overweg met de Vibro-(combi)paal, de Prefab-paal en de MV-paal. “Uiteraard nemen we, indien gewenst, ook het funderingsontwerp en het geotechnisch advies voor rekening”, voegt Benjamin eraan toe. “We werken met schone brandstoffen zoals HVO, terwijl de halve vloot inmiddels is uitgerust met moderne Stage V-motoren. Oog voor mens en milieu heeft een continue aandacht. We zijn ons aan het beraden hoe we ons machinepark zo snel mogelijk nóg verder kunnen verduurzamen. Daarnaast hanteren we een hoog veiligheidsregime. We bezetten trede 4 op de Safety Culture Ladder en zijn VCA-P gecertificeerd.”

Al die inspanningen maken dat Terracon een unieke positie inneemt in de markt. “Veel projecten worden ons gegund op basis van alternatieve funderingsoplossingen, waarbij we ook de engineering verzorgen. We willen het altijd slimmer doen. Bovendien is bouwen gewoon mensenwerk. Dus tijdig informeren, communiceren en begrip hebben voor elkaar, dat is onze visie over hoe je met de hele keten een project moet realiseren”, zegt Benjamin tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.