Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Al 40 jaar een betrouwbare partner in geogrids
Meer levensduur of minder dikte, je kunt één of beide kiezen.

Al 40 jaar een betrouwbare partner in geogrids

Tensar International is al sinds 1980 bezig met de ontwikkeling van geogrids. 2023 was voor het bedrijf een bijzonder jaar. Zo werd niet alleen de vierde generatie geogrids gepresenteerd, maar ook de online software Tensar+ gelanceerd. Daarmee kunnen gebruikers zelf de parameters invullen voor een projectspecifieke vergelijking op basis van bouwkosten, bouwtijd, CO2-uitstoot en MKI-waarde.

In de civiele techniek wordt gretig gebruik gemaakt van geogrids, omdat de toepassing ervan uiteindelijk aanzienlijke kosten- en milieuvoordelen met zich meebrengt ten opzichte van klassieke oplossingen. Aan het woord is Paul ter Horst van Tensar International. “We zijn ruim veertig jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van de eerste generatie geogrids en blijven het product voortdurend innoveren. Met de vierde generatie zetten we opnieuw de toon.”

Paul ter Horst van Tensar International.

Full scale testen

Voor Tensar zijn niet zozeer de producteigenschappen van belang. “Het gaat erom dat onze producten een bijdrage leveren aan het verhogen van de prestaties van de totaaloplossing”, zegt Paul. “Door onze producten toe te passen krijg je betere prestaties ten aanzien van bouwkosten, bouwtijd en CO2-uitstoot. En het mooie is, dankzij ons brede assortiment kunnen we voor elk project een specifieke oplossing aanbieden en berekenen. Daarmee wordt overkill voorkomen. Ga je voor het beste van het beste, dan schrijven we ons nieuwste Tensar InterAx voor, de nieuwste en meest geavanceerde vorm van geogrid stabilisatie verkrijgbaar op de markt. Is de behoefte aan prestaties niet zo hoog, adviseren we onze H-series. We passen onze producten dus niet alleen qua type, maar ook qua uitvoering aan op de wensen of eisen die gesteld worden aan een project. In tegenstelling tot andere producenten van geogrids onderbouwen we die prestaties conform CROW1001, op basis van full scale testen en niet op enkelvoudige (laboratorium)testen.”

Tensar heeft de EPD’s van al zijn geogrids reeds in 2022 geactualiseerd naar volledig cradle to grave. “Ze zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD) om daarmee een geldige MKI-score te bepalen in onder andere DuboCalc”, zegt Paul. “We hebben in 2023 laten zien dat we in staat zijn om de prestaties van onze geogrids opnieuw te verbeteren. En met onze gratis en vrij toegankelijke cloud-based Tensar+ ontwerpsoftware kunnen ingenieurs, aannemers en opdrachtgevers de effectiviteit van onze geogrids spiegelen aan een toepassing zonder geogrid. Om zo een constructie te optimaliseren met een langere levensduur en lagere LCC.” Kortom, meer kans op het winnen van een project. Met dank aan de betrouwbare partner in geogrids.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.