Platform over civiele techniek & infrastructuur
‘Wij laten de aannemer renderen’
Dpi stuurt op een soepel en tevreden procesverloop.

‘Wij laten de aannemer renderen’

Dutch process innovators (dpi) is een jong en vernieuwend project- en adviesbureau met een frisse blik op de bouw- en infrasector. “Ons doel is om de aannemer te laten renderen. We richten ons als procespartner op alle processen die nodig zijn om projecten te winnen, te realiseren en te onderhouden.” Dat zegt Philine Goldbohm, Manager Innovatie en Strategie bij dpi.

Philine Goldbohm, Manager Innovatie en Strategie bij dpi.

Vernieuwende aanpak

Wij staan voor kwalitatief betere projecten, zo steekt Philine van wal. “Dat bereiken we door bouwprojecten beter en slimmer te managen. Het betekent ook dat we zaken soms anders aanpakken dan gebruikelijk is in de bouw- en infrasector. We zijn een organisatie die acteert vanuit een kennisintensieve en resultaatgerichte aanpak. Wat wij merken in de markt is dat aannemers goed zijn in het ontwerp en de realisatie van projecten, maar dat zij ondersteuning zoeken voor onder meer het aantoonbaar maken van de kwaliteit, de samenwerkingsaspecten, het risicogestuurd handelen en het hindervrij bouwen. Dat is waarvoor dpi aan de lat staat. Wij sturen op een soepel en tevreden procesverloop. Dat vraagt een investering vooraf, maar die betaalt zich uit in een aanzienlijke reductie van de faalkosten.”

Risicodragend

Dpi is een dienstverlener die vanuit de eigen visie en beeldvorming een toegevoegde waarde levert aan projecten. “Onze ultieme droom is om als gelijkwaardige partner in een bouwproces in te stappen”, zegt Philine. “We verkopen als het ware dienstverlening en aan de hand van de opgave kijken we welke expertises nodig zijn om het project tot een succes te maken. Bij voorkeur stappen we als procesaannemer risicodragend in. Zo worden projecten geen cash-cow maar een platform om voor een vaste aanneemsom scherp onze aanpak uit te voeren zonder verrassingen. We zorgen voor de integraliteit in opdrachten vanuit onze specifieke dpi-expertise en vanuit onze brede scope in onder meer integraal projectmanagement, tendermanagement, EMVI-strategieën, procesmanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement en assetmanagement. We signaleren marktontwikkelingen en vertalen die door naar aannemers.”

Dutch process innovators (dpi) is een jong en vernieuwend project- en adviesbureau met een frisse blik op de bouw- en infrasector.

Voorspelbare dienstverlening

Alle diensten die wij aanbieden, zijn ook herleidbaar, vervolgt Philine. “Dat betekent dat wij methodisch werken richting onze opdrachtgevers. Ze weten altijd waar ze aan toe zijn, want alle stappen en processen worden uitvoerig doorgesproken. Zo vormen we ons vooraf een goed beeld van de opgave, bepalen een duidelijke strategie, kiezen we richting en leveren we daadwerkelijk het resultaat volgens de verwachtingen.” 

Dare to challenge

Daarnaast organiseert dpi regelmatig ‘dare to challenge’ events met opdrachtgevers en -nemers om vraagstukken richting de toekomst te challengen. “Bij één van die events presenteren we bijvoorbeeld het omgevingsmanagementbureau van de toekomst”, zegt Philine. “De manier waarop omgevingsmanagement momenteel wordt aangevlogen, kent altijd een knip: een gedeelte aan de voorkant bij de opdrachtgever en een gedeelte bij de aannemer. Die laatste moet vervolgens een heel dossier aan historie doorgronden, al dan niet in samenwerking met de opdrachtgever om tegelijkertijd met een gezicht richting de omgeving te acteren. Wij zijn van mening dat het beter kan, door te zorgen voor één bureau waarin we continuïteit bewaren in omgevingsmanagement en de krachten bundelen van zowel de opdrachtgever als -nemer zonder de dynamiek in het project te verstoren. Een vraagstuk waar we alle klanten voor uitnodigen.”

Bij dpi werken we dus voortdurend aan de verbetering van onze bestaande dienstverlening en de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening, resumeert Philine. “We acteren doelgericht en stappen als procespartner bij voorkeur risicodragend in. En dat doen we met een enorme dosis aan positiviteit en creativiteit waarmee we kennis en innovaties inbrengen met een smile.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.