Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

‘Wij zetten water aan het werk’

Henk van Tongeren_8A3A4712 kopiëren
Geen uitdaging is Henk van Tongeren Water & Techniek te gek.

Tekst | Tekst Roel van Gils | Beeld Henk van Tongeren Water & Techniek

11 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het familiebedrijf Henk van Tongeren Water & Techniek zet water aan het werk en zit zelf ook niet stil. Directeur Guido van Tongeren maakt namelijk sinds dit jaar deel uit van het dagelijks bestuur (DB) van branchevereniging Bouwend Nederland en kondigt de overname aan van een collega grondwateraannemer per 1 januari 2021.

Henk van Tongeren Water & Techniek is uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van bronbemaling met vijf vestigingen in het land.

Een sterk staaltje (grondwater)techniek voor infra-, water- en bouwprojecten. “Dat is wat wij elke dag leveren om projecten in beweging te houden, door heel Nederland en ook daarbuiten”, zegt Van Tongeren. “We zijn uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van bronbemaling met vijf vestigingen in het land. We hebben een breed scala aan technieken en expertise in huis. Zo zorgen wij ervoor dat er droog en veilig gewerkt kan worden aan bouwprojecten, voorzien we gebouwen van water, ondersteunen wij overheden bij hun watermanagement en ontwikkelen we innovatieve technieken om duurzamer met onze aarde om te gaan.”

De klant telt, niet de omvang van een project.

De klant telt

“In al onze expertises combineren we onze jarenlange ervaring met de nieuwste technieken”, vervolgt Van Tongeren. “Geen uitdaging is ons hierbij te gek. We kunnen klanten van A tot Z ontzorgen voor zowel kleine als grote projecten. Een doelbewuste keuze. De klant telt, niet de omvang van een project. Dat verklaart de strategie met meerdere vestigingen. Neemt niet weg dat we ons de laatste tien jaar ook gespecialiseerd hebben in het grondwatermanagement voor de grotere infrastructurele projecten. We hebben bewezen dat we dergelijke projecten goed kunnen oppakken. Zo hebben we een bijdrage geleverd aan onder meer de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht, de A9 Gaasperdammerweg, de N31 Harlingen, De Centrale As (Nijega-Dokkum), de A24 Blankenburgverbinding en de Aanpak Ring Zuid, de ingrijpende verbouwing van de zuidelijke ringweg in Groningen. Daarnaast zijn we betrokken bij verschillende datacenters in Eemshaven.”

“In al onze expertises combineren we onze jarenlange ervaring met de nieuwste technieken” – Guido van Tongeren.

Specialistisch grondwateraannemer

De ambities van Henk van Tongeren Water & Techniek liegen er niet om. “Ons doel is om uit te groeien tot dé specialistische grondwateraannemer van Nederland”, benadrukt Van Tongeren. Ambitieus is hij zeer zeker. Hij was jarenlang voorzitter van Jong Bouwend Nederland regio Oost en regiobestuurder. Daarnaast is hij betrokken bij het infraplatform Oost en de vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer. Sinds 2020 maakt hij deel uit van het dagelijks bestuur van Bouwend Nederland en per 1 januari 2021 is de overname van Theo van Velzen Grondboortechniek en Bronbemaling bekrachtigd. “Met deze overname zijn we veruit de grootste speler in de markt en verdubbelen we welhaast qua omvang naar 140 medewerkers (was: 75). Het bezorgt ons bovendien een zeer sterke positie in West-Nederland en zorgt tevens voor verbreding in kennis, medewerkers en materieel. Met Tjaden Grondmechanica (onderdeel van Theo van Velzen) beschikken we tevens over een eigen ingenieursbureau.” Ondanks de inlijving door Henk van Tongeren Water & Techniek zullen de bedrijven onder hun eigen naam blijven opereren.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht