Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Samen Werken aan Water’ tijdens vakbeurs Aqua Nederland
Innovaties in de schijnwerpers: Baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van watermanagement worden tentoongesteld op Aqua Nederland. De toekomst van de watersector wordt vormgegeven door vernieuwende technologieën en duurzame oplossingen.

‘Samen Werken aan Water’ tijdens vakbeurs Aqua Nederland

Van 19 tot en met 21 maart 2024 keert Aqua Nederland terug naar Evenementenhal Gorinchem, waar de GWW-sector kan netwerken met andere waterprofessionals onder het inspirerende thema ‘Samen Werken aan Water’. Dit toonaangevende evenement brengt meer dan 6.500 bezoekers, 320 exposanten en 70 experts uit een breed kennisprogramma samen. Aqua Nederland belooft een boeiende combinatie van innovatie, samenwerking en kennisdeling te bieden, gericht op de huidige uitdagingen binnen afvalwater, proceswater, drinkwater en stedelijk water & rioolbeheer.

Smakelijke verbindingen: Geniet van netwerkmomenten met gratis catering op Aqua Nederland. Laat smaken en ideeën samenkomen terwijl je nieuwe connecties legt en de nieuwste ontwikkelingen in de watersector ontdekt.

Next Level Experience voor innovatie en kennisdeling

De bovenverdieping, Next Level, fungeert als een platform voor kennisleveranciers, ingenieurs- en adviesbureaus, opleiders en specifieke leveranciers gericht op klimaat en stedelijk water. Hier wordt een vernieuwd Start-up en Innovatie Paviljoen geïntroduceerd in samenwerking met Water Alliance, samen met Stichting IKN Straat, kennistheaters, Vacature Plaza en congreszalen. De benedenverdieping blijft traditioneel dienen als marktplaats voor nieuwe producten en diensten binnen de watersector.

Dompel jezelf onder in kennis! 70 toonaangevende kennispartners nemen het woord in een uitgebreid kennisprogramma op Aqua Nederland. Een unieke kans om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en inzichten binnen de waterbranche.

Thematische doelgroepgerichte theater

Next Level beschikt over doelgroepgerichte theaters die diepgaande inhoud bieden aan verschillende waterketens. Het Stedelijk Watertheater behandelt actuele onderwerpen zoals rioolbeheer, asset management, predictive maintenance, circulariteit en de klimaatadaptieve straat, waarbij de nadruk ligt op de noodzaak van samenwerking tussen gemeenten, waterschappen, bedrijven en burgers. Daarnaast verwelkomt het Watertheater specifieke doelgroepen op verschillende dagen, waaronder Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag.

Met 320 exposanten op de Watermarktplaats en Next Level op Aqua Nederland, is er een overvloed aan innovaties, expertise en baanbrekende oplossingen in de waterindustrie. Een unieke kans om te verkennen en te verbinden.

Focus op Stedelijk Water en Riolering

Het Stedelijk Watertheater geeft podium aan partijen als SmartCity-IoT, met een sessie over ‘Slim waterbeheer en klimaatadaptatie’, GeoZICHT B.V, die de luisteraar meeneemt in ‘Assetmanagement van de 21ste eeuw’ en KWR Water Research Institute met een sessie over ‘Geen groen zonder blauw, de veranderende rol van water in de stad’. ACO BV inspireert met een verhaal over ‘Samen herstellen we de lokale waterkringloop’ en TAUW geeft praktische voorbeelden met de sessie ‘Aantoonbaar verduurzamen’. GEP Watermanagement B.V vertelt over ‘Regenwater als waterbron en als energiebron’ en Circospin B.V presenteert de ‘Praktische verbinding in circulaire gemalen’. Het volledige programma is online te bekijken.

Ontmoet de voorlopers binnen de waterbranche. Samen bouwen we aan een innovatieve toekomst voor duurzaam watermanagement.

Nieuw! Start-up en Innovatie Paviljoen

In samenwerking met Water Alliance krijgen innovaties en start-ups een prominente plek op het Start-up en Innovatie Paviljoen op Next Level. Diverse bedrijven presenteren hier hun baanbrekende oplossingen voor de waterindustrie. Bijvoorbeeld Xylem Vue powered by GoAigua integreert data onafhankelijk uit alle bestaande tools en technologieën en maakt die informatie beschikbaar voor de hele organisatie met een realtime overzicht van de status van alle processen en infrastructuur. Eyewings BV presenteert op het paviljoen De Aquasurveyor. Dit is een innovatieve meetboot, door één man handmatig of via de cloud te bedienen en uitgerust met tal van sonars, sensoren en camera’s voor het in kaart brengen van watergangen, zoals dieptes, waterkwaliteit en 360-opnames die direct in de cloud opgeslagen worden. 

Daarnaast zijn tevens Blue Earth Innovations, Purgatoria, Waterschot en Care4H2O vertegenwoordigd op het Paviljoen. André Mepschen, Business Developer bij Water Alliance, benadrukt het belang van innovatie: “Zonder innovatie staat men stil en stilstand is achteruitgang.”

Gratis toegang via code

Aqua Nederland is te bezoeken op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 maart 2024 van 10.00 tot 18.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. De beurs biedt een laagdrempelige toegang voor vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, de GWW-sector, waterschappen, drinkwaterbedrijven en industrie. Onder het genot van gratis catering komen bezoekers en exposanten met elkaar in contact.

Meer informatie via www.aquanederland.nl. Gebruik code MP1250 voor gratis toegang.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.