Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Waterdichte beveiliging door BUKO Waakt
Ook bij tijdelijke pompinstallaties wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de diensten van BUKO Waakt.

Waterdichte beveiliging door BUKO Waakt

BUKO Waakt, dé specialist in tijdelijke beveiligingsoplossingen zoals camerabewaking, inbraakbeveiliging en toegangscontrole, wordt volop ingezet voor het bewaken en beveiligen van diverse bouwprojecten. “Divers in de breedste zin van het woord”, zegt Bob Honout, die sinds dag één betrokken is bij BUKO Waakt. “Zo worden onze oplossingen tegenwoordig ook ingezet bij waterwerken, zoals bij tijdelijke pompinstallaties tijdens hoogwater.”

Het is niemand ontgaan: Nederland had wederom te maken met flinke hoogwaterstanden, met alle risico’s van dien. Op meerdere plekken werden tijdelijke pompinstallaties geplaatst om wateroverlast te voorkomen. Ook werden hier en daar wegen tijdelijk afgesloten, omdat de weg niet begaanbaar was of juist omdat het water via die route afgevoerd moest worden. “En dan zijn wij er om die tijdelijke pompinstallaties en/of wegen te bewaken, want helaas is er nogal eens sprake van sabotage of diefstal.” Bob constateert dat opdrachtgevers steeds vaker preventief een camerasysteem op een project willen laten plaatsen. “Een goede zaak”, vindt hij. “Niet eerst wachten tot er iets misgaat, maar dat met onze oplossingen juist voorkomen.”

BUKO Waakt wordt volop ingezet voor het bewaken en beveiligen van diverse bouwprojecten.

Wet ketenaansprakelijkheid

BUKO Waakt biedt echt een totaalconcept voor ieder bouwproject. Van het plaatsen van camerasystemen tot de koppeling met de meldkamer, het ontwikkelen van beveiligingssystemen en zelfs het leveren van solarmasten op plaatsen waar geen stroomtoevoer is. “En dat doen we snel en overal”, voegt Bob eraan toe. “BUKO Waakt heeft een landelijke dekking en om welke tijdelijke beveiligingsoplossing het ook gaat, we kunnen die binnen 12 uur operationeel hebben, omdat we ook het transport en de installatie geheel in eigen beheer doen.” Naast alle beveiligingsmaatregelen verzorgt BUKO Waakt ook oplossingen voor tijdelijke toegangscontrole (tourniquet of aan-/afmeldzuil). Hiermee wordt geregistreerd wie er op welk tijdstip op de bouwplaats aanwezig is (geweest). Niet alleen handig bij eventuele ontruimingen, maar ook heel belangrijk in de keten van aansprakelijkheid.

Naast alle beveiligingsmaatregelen verzorgt BUKO Waakt ook oplossingen voor tijdelijke toegangscontrole, wat heel belangrijk kan zijn in de keten van aansprakelijkheid.

Webportaal en app

Met behulp van live-view kan de meldkamer van de politie in samenwerking met de mobiele surveillance direct ingrijpen op de beveiligde locatie. “Daarnaast zijn we ook bezig met de ontwikkeling van de BUKO Waakt app. Hiermee krijgen ook onze klanten realtime inzicht in de beelden op de beveiligde locatie en kunnen ze direct zelf zaken beheren, zoals de afwijkende werktijden. Binnenkort introduceren wij de eerste versie van onze app bij onze klanten”, zegt Bob en benadrukt dat BUKO Waakt intussen flink doorbouwt aan de groeiambities. “We blinken graag uit in kwaliteit, slagvaardigheid, service en samenwerking.”

Ieder z’n vak

“Doordat wij doen waar wij goed in zijn, kunnen aannemers, ondernemers en andere bedrijven in de GWW die gebruikmaken van onze diensten, doen waar zij goed in zijn en biinnen de kosten en tijd de werkzaamheden goed afronden. Ondertussen zorgen wij ervoor dat het project veilig is wanneer zij er niet zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.