Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Verlengstuk van ingenieurs- en adviesbureaus

Verlengstuk van ingenieurs- en adviesbureaus

Data inwinnen in het veld. Het is dagelijkse kost voor VWB het Veldwerkbureau. De firma ziet zichzelf als het verlengstuk van een ingenieurs- en adviesbureau. Dankzij de unieke aanpak en het brede dienstenportfolio verricht het Veldwerkbureau zoveel mogelijk gecombineerde data inwinning om de overlast en de kosten tot een minimum te beperken. 

Het Veldwerkbureau bestaat uit twee werkmaatschappijen: VWB Bodem en VWB Geogroep. “Wij zijn gespecialiseerd in het inwinnen van data in het veld voor de verdere ontwikkeling van die locatie”, begint directeur Guido Hartkamp. “VWB Geogroep focust zich daarbij op de geodetische vraagstukken, terwijl VWB Bodem zich meer richt op milieukundige, grondmechanisch en geotechnisch onderzoek. De kracht van ons bedrijf is dat we zoveel mogelijk gecombineerd onderzoek uitvoeren en daarin zijn we redelijk uniek. Jaren geleden had men wel vijf of zes keer overlast van de activiteiten op locatie, wij kunnen in één werkgang vrijwel alle onderzoeken verrichten en maken optimaal gebruik van de onderzoeksresultaten. Een boring voor milieuhygiënisch bodemonderzoek kunnen wij ook gebruiken voor bijvoorbeeld geotechnisch of archeologisch bodemonderzoek. Dat bespaart bijvoorbeeld op wegafzettingen en geeft vooral ook veel rust.”

Het Veldwerkbureau werkt in Nederland voornamelijk voor de grote ingenieurs- en adviesbureaus

Zeesluis

Het Veldwerkbureau werkt in Nederland voornamelijk voor de grote ingenieurs- en adviesbureaus. Hartkamp geeft enkele voorbeelden. “We hebben alle data-inwinning verricht voor de reconstructie van een grote N-weg nabij Zaandam. Dat varieert van het scannen van de locatie tot geotechnisch- en milieuhygiënisch bodemonderzoek. Voor een ingenieursbureau dat zich bezighoudt met de reconstructie van een sluizencomplex  hebben we zowel geodetische- als bodemkundige data ingewonnen met behulp van onder meer akoestische Sub-Bottom Profiling systemen, sonar- en 3D-scanapparatuur tot diverse boringen en sonderingen voor verschillende doeleinden (NGE, geotechnisch en milieuhygienisch). Op basis van die data en onderzoeken kan het ingenieursbureau verder met de planvorming voor de reconstructie. Ook hebben we mensen lopen voor de maatvoering van de Zeesluis bij IJmuiden en de reconstructie van de Afsluitdijk. We zijn dus met recht door heel het land actief. Afhankelijk van de uitvraag leveren we ruwe data, data waarbij een eerste controle is uitgevoerd of compleet uitgewerkte tekeningen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?