Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Jouw gids naar écht duurzame mobiele energie
Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een specialist in de energietransitie, met de nadruk op mobiele toepassingen in de GWW-sector en de verhuur.

Jouw gids naar écht duurzame mobiele energie

Op de voorgrond van energietransitie

Brinkmann & Niemeijer B.V., opgericht in 1828, heeft zich ontwikkeld tot een specialist in de energietransitie, met de nadruk op mobiele toepassingen in de GWW-sector en de verhuur. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen aangepast aan de veranderende marktbehoeften en technologische vooruitgang.

Paul Lenderink, sales engineer: “De focus van Brinkmann & Niemeijer ligt op het bieden van innovatieve en duurzame (mobiele) energieoplossingen. We richten ons op het produceren van energie met minimale uitstoot van schadelijke stoffen, een belangrijke stap in de energietransitie. Dit omvat de verschuiving van traditionele dieseloplossingen naar emissievrije energievoorzieningen. We bieden op korte termijn schone Stage V-dieselmotoren – HVO100-geschikt – en op langere termijn waterstofoplossingen. Ook met ethanol- en methanol-oplossingen zijn we aan het experimenteren. Deze technologieën dragen bij aan het doel om tegen 2050 een emissievrije toekomst te realiseren en helpen klanten bij het behalen van hun CO2-reductiedoelen.” 

Brinkmann & Niemeijer B.V. richt zich op het produceren van energie met minimale uitstoot van schadelijke stoffen, een belangrijke stap in de energietransitie.

Waterstofmotoren en maatwerkoplossingen 

“Voor de Benelux en Duitsland zijn we importeur van JCB-motoren”, gaat Paul verder. “Volgend jaar komt JCB met een waterstofmotor op de markt. Want batterijen zijn natuurlijk mooie oplossingen, maar zijn per definitie een opslagmedium. Als je dan een energiebron nodig hebt, is een waterstofaggregaat een goede aanvulling op deze schone oplossing.” 

“We zijn ook importeur van Himoinsa. Voor de standaard aggregaten en batterijsystemen kunnen wij uit dit gamma leveren. We leveren natuurlijk ook echt maatwerk of passen de standaardproducten aan volgens de wens van de klant. Als bijvoorbeeld bepaalde geluidsnormen gehaald moeten worden of speciale afmetingen, noem maar op. De klant vraagt het, wij produceren en installeren het. Inclusief een ver doorgedreven service-na-verkoop.” 

“Tot slot zijn we druk bezig met de ontwikkelingen van brandstofcellen, ook met het oog op 2050. De eerste (maatwerk)producten zijn al gebouwd en geleverd. Hier komt onze uitgebreide knowhow in de mobiele markt goed van pas!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.