Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hallo HALO! Met de HALO™ SL helmlamp ben je zichtbaar veiliger

Hallo HALO! Met de HALO™ SL helmlamp ben je zichtbaar veiliger

Dragers van veiligheidshelmen kunnen tijdens diverse bouwprojecten in slecht verlichte of donkere situaties terechtkomen. Naast beperkte zichtbaarheid kan er sprake zijn van complexiteit. Met veel activiteit en beweging van materieel, mensen en verkeer is men vaak niet alleen. Ons unieke HALO™ SL verlichtingssysteem voor veiligheidshelmen kan hier een bijdrage leveren aan de verbetering van de persoonlijke zichtbaarheid en veiligheid.

Zie je mij, zie ik jou?

De bekende campagne “Zie je mij, zie ik jou?” attendeert weggebruikers (van bijvoorbeeld vrachtwagens, walsen, heftrucks) om zich zichtbaar te maken voor personen in de omgeving. Maar dit geldt ook andersom. Hoe kan ik, bijvoorbeeld als graafmachinemachinist met beperkte zichtbaarheid in mijn cabine, personen die zich rondom mij in het donker bewegen tijdig zien? In dat geval is het nuttig dat zij een helmlamp dragen die, naast een hoofdlampfunctie, tevens permanent 360° zichtbaarheid creëert tot een straal van 400 meter.

Extra slot op de deur

Om beter op te vallen, kan men signaalkleding met retroreflecterende strepen dragen. Overdag, dankzij uv-licht, doen de fluorescerende kleuren (oranje of geel) hun werk. Vanaf schemering tot in het donker zorgt retroreflectie voor zichtbaarheid. Echter, om deze reflectie te kunnen zien, moet je als waarnemer over een lichtbron beschikken. Dit is in de praktijk niet altijd het geval. Ook wanneer iemand achter of tussen materieel of objecten loopt, is er sprake van een beperkte zichtbaarheid.
Draag je een helm die rondom verlicht is dan val je het snelst op, want je hoofd steekt vaak als eerste ergens bovenuit.

Dodelijk bedrijfsongeval

Recent spraken wij een aannemer die zei dat een van zijn medewerkers, ondanks het dragen van nieuwe signaalkleding met retroreflectie, dodelijk was verongelukt tijdens de ruwbouw. Oorzaak: slechte zichtbaarheid. “Had hij toen zo’n helmlamp gedragen, dan hadden we dit ongeluk waarschijnlijk kunnen voorkomen”, vertelde hij mij.

Dit tragische praktijkvoorbeeld motiveert ons iedere dag om aan de slag te gaan en te proberen om de persoonlijke zichtbaarheid en veiligheid op de werkplek te helpen verbeteren. Welke verbeteringen ziet u rondom het thema “zien én gezien worden” op de werkplekken van uw personeel?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.