Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van Aalsburg | Modern familiebedrijf klaar voor de toekomst
Van Aalsburg heeft patent op de duurzame eilanden gemaakt van wilgenmatten. Deze constructies zijn uniek in Nederland.

Van Aalsburg | Modern familiebedrijf klaar voor de toekomst

Met de derde generatie aan het roer, is het bedrijf uitgegroeid tot een groot en dynamisch bedrijf, dat in alles ademt één grote familie te zijn. Een gesprek met Dick van Aalsburg over dit familiebedrijf, de ambities en de bedrijfsvergroting in relatie tot duurzaamheid en innovatie. 

Maar liefst zes broers en vele neven, achterneven en zwagers werken op alle niveaus samen. “De passie voor het vak, het ambacht dat van vader op zoons is overgedragen in combinatie met moderne technieken, zit bij iedereen die bij ons werkt in het DNA. Maar het is vooral de betrokkenheid, laagdrempeligheid, het plezier en de oprechte aandacht voor elkaar dat mensen in hun kracht zet”, zegt Dick. “Zo ontstaan mooie dingen. Niet alleen voor, maar juist ook mét onze klanten.” Onderscheidend door deze bedrijfsvoering, waar flexibiliteit, een beproefd langetermijnbeleid en klanten centraal staan, speelt ook duurzaamheid een grote rol.

Dankzij de duurzame inzetbaarheid van product, materiaal, mens en machine werkt Van Aalsburg ook in de toekomst aan een duurzame samenwerking met haar klanten.

Duurzame eilanden met wilgen

Van Aalsburg heeft patent op de duurzame eilanden gemaakt van wilgenmatten. “Onze constructies zijn uniek in Nederland. Toch willen we die niet alleen vanuit ambacht en ervaring aanbieden. Door bouwteams te vormen met opdrachtgevers kunnen we sneller, duurzamer, degelijker en goedkoper ontwerpen. Het is evident dat men weet dat je op deze manier een nieuw stuk natuur kunt creëren. Want hier zit de toekomst”, meent Dick. “Beschoeiingen, zinkstukken, legakkers… in alle constructies staat de wilg centraal. En duurzaamheid”, voegt Dick toe.

Duurzaamheid in de breedste zin van het woord

“Niet alleen wérken met duurzame materialen, maar ook op een zo duurzaam mogelijke manier. Zoals inzet van materieel en de manier van aanleggen, daar zijn we continu op een innovatieve manier mee bezig.” De onlangs gerealiseerde bedrijfsvergroting is voorzien van zonnepanelen en heeft een eigen trafohuis, totaal goed voor meer dan 800 panelen, waarmee in de toekomst ook met waterstof of elektrolyse iets gedaan kan worden. “Vooral bij projecten in Natura2000-gebieden waar specialistische machines worden ingezet, is dit ideaal. Om ook de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers te borgen, investeren we slim in robotisering die het fysiek zware werk deels overneemt.” Dick besluit: “We bereiden ons waar mogelijk zo goed als kan voor op de toekomst, want de lange termijn is dichterbij dan je denkt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.