Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

Unieke app geeft 24/7 zicht op elke projectlocatie

Foto-2—Kooi
Vanuit het Kooi Alarm Center worden alle UFO’s 24/7 geobserveerd.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Kooi Camera Surveillance

14 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hoogwaardige mobiele, surveillance en tijdelijke camerabewaking verkleint niet alleen de kans op vandalisme en diefstal van kostbare spullen, een optimaal functionerende beveiligingsoplossing zorgt ook voor een ongestoorde nachtrust. Bij Kooi uit Drachten weten ze er alles van. De internationaal actieve kennispartner op dit gebied biedt een breed scala aan camerasystemen voor onder meer bouwterreinen, zonneparken en opslagplaatsen. Klanten van Kooi krijgen inloggegevens voor de 247kooi App, om continu zicht te hebben op al hun projecten.

De 247kooi App en het bijbehorende webportaal zijn uniek. “Zicht op bouwplaatsen via een webportaal is natuurlijk alom bekend”, zegt international business developer Jelmer Kloosterman. “Maar het volledige toezicht mogelijk maken via een app is nieuw. Met de app bieden we onze klanten een extra stukje service.”

Een UFO van Kooi op locatie.​​​​​​

Multifunctioneel 

De 247kooi App, te downloaden voor iOS en Android, geeft continu zicht op projecten. Zo kunnen gebruikers meekijken met de op de locatie aanwezige camerasystemen en incidentrapportages en -analyses inzien. “Daarnaast is het mogelijk om snel en eenvoudig wijzigingen in beveiligingstijden door te geven”, vervolgt Kloosterman. “Voorheen gebeurde dat hoofdzakelijk telefonisch en nam de verwerking ervan nogal wat tijd in beslag. Daaraan maakt deze app definitief een eind. De gebruiker kan voortaan rechtstreeks de gewenste wijzigingen doorgeven. Vervolgens zorgt ons eigen Kooi Alarm Center ervoor dat deze mutaties volledig geautomatiseerd worden verwerkt. Zo is de klant altijd verzekerd van de juiste beveiliging.”

Helder overzicht 

Naast de reeds door Kloosterman genoemde functionaliteiten zorgt de 247kooi App ook voor een glashelder overzicht van de UFO’s (Unit For Observation) die op een project zijn opgesteld. Zowel qua aantal als de exacte plaats ervan. “Tijdens de realisatie van een project is het van groot belang om te weten hoeveel en wáár de beveiligingscamera precies staan en welk materiaal en materieel ze moeten beveiligen”, aldus Kloosterman. “Ook daarvoor biedt deze app een oplossing. Een pluspunt dat net als de andere voordelen het werk van uitvoerders en werkvoorbereiders overzichtelijker en eenvoudiger gaat maken.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht