Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Trillingsvrij funderen, zonder geluidsoverlast en met minimale gronduitvoer
Nederfund is gespecialiseerd in het aanbrengen van mortelschroefpalen en schroefinjectiepalen.

Trillingsvrij funderen, zonder geluidsoverlast en met minimale gronduitvoer

Op projecten waarbij trillingen en geluidsoverlast tot een minimum beperkt moeten blijven, blijkt de mortelschroefpaal doorgaans een ideaal funderingssysteem. Nederfund is gespecialiseerd in het aanbrengen van deze mortelschroefpalen (en trouwens ook schroefinjectiepalen) en heeft afgelopen jaar fors geïnvesteerd in een verdere uitbreiding en verduurzaming van het machinepark. 

In 2007 is Nederfund gestart met het boren van mortelschroef- en schroefinjectiepalen. Het bedrijf uit Wijchen mag zich met recht ‘specialist’ noemen op dit vlak. Het is een platte organisatie die zich gelukkig mag prijzen met kundig personeel en goede machinisten die hun vak verstaan. 

Breed gecertificeerd

Nederfund is VCA* gecertificeerd en lid van de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken). Daarnaast zijn ze bezig met een certificatietraject voor de Safety Culture Ladder. Ook voor het specialistische werk ben je bij Nederfund aan het juiste adres, zoals boren langs het spoor of in verontreinigde grond. De medewerkers beschikken over alle benodigde certificaten.

Nederfund beschikt over in totaal zes stellingen, waarmee ze een breed scala aan funderingswerk kunnen uitvoeren.

Nieuwe stellingen

Met name de laatste jaren heeft Nederfund fors geïnvesteerd in het machinepark. Dat maakt dat ze uit de voeten kunnen in situaties met een beperkte werkhoogte of op moeilijk bereikbare locaties, maar ook in staat zijn om op grote schaal lange palen te boren tot wel 27 meter. 

Laatste emissienormen

In 2023 heeft Nederfund een nieuwe mortelschroefpaalmachine én een nieuwe betonpomp in gebruik genomen. Beide machines voldoen uiteraard aan de laatste emissienormen en zijn voorzien van een geautomatiseerd systeem voor boorregistratie. Aan de hand van die data worden boorgrafieken en -staten opgesteld, zodat de geleverde kwaliteit achteraf ook aangetoond kan worden. 

Powerpack

De mortelschroefpaalmachine 4322 heeft een gewicht van 50 ton en is in staat om palen van maximaal 20 meter te boren. Met deze machine heeft Nederfund onder meer het fundament gemaakt voor het ‘PEFA OCI Dedusting & Denoxproject’ voor Tata Steel in IJmuiden. Deze kraan wordt ‘as we speak’ geüpgraded met een powerpack zodat het totaalvermogen stijgt naar 525 pk. Door deze uitbreiding kan Nederfund nog sneller op snelheid en dus op diepte komen, waardoor de emissies nog verder worden geminimaliseerd. 

Samen met deze nieuwe stelling beschikt Nederfund in totaal over zes stellingen, waarmee ze een breed scala aan funderingswerk kunnen uitvoeren. En die stellingen worden ook goed benut, want de agenda voor de komende periode is goed gevuld. De ambitie van Nederfund is niet alleen gestaag doorgroeien, maar ook inzetten op emissieloos funderen. Momenteel is de markt nog niet zover, maar de ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.