Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Transportemissies verlagen met meer dan 83%
Blueway by PAM is een transportdienst met vrachtwagens die rijden op HVO-biobrandstof, als alternatief voor traditionele brandstof.

Transportemissies verlagen met meer dan 83%

Om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we onze economieën koolstofarm maken. Saint-Gobain PAM neemt nadrukkelijk zijn verantwoordelijkheid. De firma biedt niet alleen duurzame oplossingen in nodulair gietijzer voor watertransport op het gebied van industrieel-, afval- en drinkwater, maar onderneemt ook actie om de emissies van transportactiviteiten aantoonbaar te verminderen. Maak kennis met Blueway by PAM.

We bieden onze klanten de mogelijkheid om de uitstoot van broeikasgassen door transport te verminderen, begint Esther Lindeman, Managing Director van Saint-Gobain PAM Nederland. “Bij elk project wordt de meest optimale transportmogelijkheid bepaald met de minste CO2-uitstoot. Onze projecten worden namelijk aangevlogen met een maatwerk logistiek plan. Zo optimaliseren we de transporten aan de hand van de wens van onze klanten en minimaliseren we de CO2-uitstoot.” 

De buizen van nodulair gietijzer zijn ‘ijzersterk’. Het is niet nodig om zand aan te voeren om de grond rondom de leiding te verdichten.

Blueway by PAM

Bij Saint-Gobain PAM Nederland behoort elektrisch transport voor sommige projecten tot de mogelijkheden, evenals vervoer over water of spoor. Esther vervolgt: “Maar wat als we genoodzaakt zijn over de weg te vervoeren? Dan bieden we onze klanten onze nieuwste oplossing: Blueway by PAM. Het is een transportdienst met vrachtwagens die rijden op HVO-biobrandstof, als alternatief voor traditionele brandstof. HVO is een biobrandstof van de tweede generatie, omdat het wordt gemaakt van afval (plantaardige oliën, ook geproduceerd uit afval, restoliën en vetten, zoals afgewerkt frituurvet, enz.) en het concurreert dus niet met de voedselproductie.”

Emissiereductiecertificaat

Saint-Gobain PAM heeft partnerschappen met wegvervoerders voor het beheer van een vloot vrachtwagens die op HVO-biobrandstof rijden. Kiezen voor Blueway by PAM betekent:

  • Een aantoonbare sterke betrokkenheid om transportemissies te verlagen: de kans om de CO2-uitstoot te verminderen met meer dan 83%!
  • Demonstreer en kwantificeer uw actie met het emissiereductiecertificaat uitgegeven door Saint-Gobain PAM. Dit certificaat vermeldt het aantal ton CO2 dat niet is uitgestoten en het percentage vermindering in CO2 in vergelijking met diesel.
Bij Saint-Gobain PAM Nederland behoort elektrisch transport voor sommige projecten tot de mogelijkheden, evenals vervoer over water of spoor.

Nodulair gietijzer

De buizen van nodulair gietijzer zijn ‘ijzersterk’. “Het is niet nodig om zand aan te voeren om de grond rondom de leiding te verdichten”, legt Esther uit. “De sleuf kan dus direct worden aangevuld met de bestaande grond. Dit is naast efficiënt qua tijd en kosten uiteraard ook een besparing op het aantal transportbewegingen. Ook daarmee worden emissies voorkomen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.