Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
INTERMAT 2024: editie van vooruitgang en business

INTERMAT 2024: editie van vooruitgang en business

De vernieuwde INTERMAT 2024 trok gedurende 4 dagen 127.500 bezoekers, waarvan 21% internationaal afkomstig uit 130 landen. In totaal waren er 1.065 exposanten aanwezig op de beurs, waarvan 68% internationaal, die hoogwaardige bezoekers ontvingen die enthousiast waren over de dynamische vooruitgang op het gebied van milieu en technologie in de sector. Door een toename van decisionmakers op de beurs heeft het evenement aanzienlijk bijgedragen aan de zakelijke kansen van de exposanten. Een derde van de bezoekers had plannen om te investeren in de decarbonisatie en digitalisatie van bouwplaatsen. Met een stijging van 30% in het aantal dagelijkse contacten per exposant ten opzichte van 2018, fungeerde de INTERMAT 2024 als een ontmoetingsplaats voor professionals die op zoek waren naar innovaties om de klimaat- en sociale uitdagingen in de bouwsector aan te pakken. Zowel exposanten als bezoekers waren positief over de levendige en gezellige sfeer tijdens de beurs.

Mobilisatie van de bouwsector op de INTERMAT

De beurs werd geopend door de voorzitters van de 5 belangrijkste Franse beroepsverenigingen in de bouw (DLR, EVOLIS, FFB, FNTP en SEIMAT), die zich hadden aangesloten bij het Manifest “De 4 sleutelelementen om het gebruik van bouwmaterieel koolstofvrij te maken”.

Tijdens levendige debatten in de diverse forums stonden het juiste energiegebruik voor elk doel, energiebesparing, bewustwording van maatschappelijk verantwoord ondernemen en het verbeteren van de veiligheid en aantrekkelijkheid van het vak centraal. Conferenties, rondetafelgesprekken en evenementen boden bezoekers, met name de 1.400 aanwezige jongeren, de gelegenheid om de belangrijkste uitdagingen van de sector te begrijpen en de ecologische en digitale transities te versnellen.

Internationale innovatie op de agenda

Een groot aantal vooraanstaande internationale bouwbedrijven nam dit jaar deel aan het evenement, waaronder bedrijven uit België, Nederland, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Noord-Afrikaanse landen en Turkije. Tijdens de ReBuild Ukraine-conferentie werden alle onderwerpen behandeld die van cruciaal belang zijn voor de versterking van de Oekraïense natie door middel van wederopbouw, en die kansen bieden voor Franse en internationale bedrijven, investeerders en partners.

Net als in 2024 waren de INTERMAT Innovation Awards een blijk van de indrukwekkende drive naar innovatie in de bouwsector op het gebied van materialen en apparatuur voor energietransitie, digitalisering en veiligheid, met 17 bekroonde winnaars.

Het nieuwe New Technologies & Energy Cluster en het Start-up Village presenteerden technologieën en apparatuur voor nieuwe, alternatieve of hernieuwbare energiebronnen (zoals biobrandstoffen, elektriciteit, waterstof, enz.), virtuele en digitale engineering, oplossingen voor energieopslag en autonome voertuigen. Talrijke demonstratieruimtes voor machines en apparatuur buiten en op de beursstands, en 100% elektrische machines binnen de hallen zelf, boden bezoekers de gelegenheid om de dynamische vooruitgang van de nieuwste ontwikkelingen van fabrikanten te ervaren op het gebied van veiligheid, productiviteit en energie-efficiëntie.

World Of Concrete Europe: koolstofvrije vraagstukken centraal

De beursruimte World of Concrete Europe en het hierbij horende lezingenforum, gericht op het CO2-vrij maken van de betonindustrie, werd bezocht door bijna de helft van de INTERMAT-bezoekers. De INTERMAT Innovation Awards voor dit segment bekroonden de inspanningen van de sector om de CO2 impact van materialen, processen, technologieën en apparatuur te verminderen.

Het vernieuwde beursconcept rondom de grote uitdagingen van de bouw

De 2024-editie stond in het teken van vernieuwing, met een gewijzigde opzet en aanbod rond vier belangrijke pijlers: Innovaties, Energie, Nieuwe Verbanden en Commitments. De beurs bood niet alleen gunstige zakelijke kansen, maar bevestigde ook haar ambitie om de vele innovaties op het gebied van decarbonisatie samen te brengen en te delen met de gehele sector. Exposanten kregen de kans om vele bezoekers te ontmoeten en inkoopprojecten af te ronden. Deze beurseditie is erin geslaagd om gezamenlijk innovatieve en efficiënte oplossingen te presenteren aan professionals, die gedurende de 4 beursdagen met veel enthousiasme en in een prettige sfeer samenkwamen.

Zet de volgende editie in april 2027 alvast in de agenda!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.