Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Funderingsspecialist blaast 70 kaarsen uit en blijft vooruitkijken
Funderingstechnieken Verstraeten beschikt over state-of-the-art materieel, bediend door enthousiast, ervaren, opgeleid en gecertificeerd personeel.

Funderingsspecialist blaast 70 kaarsen uit en blijft vooruitkijken

Funderingsspecialist Fundexgroup bestaat dit jaar 70 jaar en groeide de voorbije decennia uit tot een internationale expert in funderingstechnieken. Binnen de groep profileert Funderingstechnieken Verstraeten zich als dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken. “We bieden een totaalpakket aan funderingstechnieken en zijn bovendien 100% eigenaar van de merken FUNDEX® en TUBEX®, voor het maken van de gelijknamige palen”, vertelt Davy Maes, algemeen directeur bij Funderingstechnieken Verstraeten.

“Dit jaar vieren we als funderingsaannemer ons 70-jarig bestaan en als firma bestaan we zelfs 120 jaar”, gaat Davy Maes verder. “Als totaalaanbieder van funderingstechnieken geven we advies, zorgen we voor het ontwerp en realiseren we paalfunderingen, zowel trillingsvrij, grondverdringend als geheid. En we focussen hierbij op verschillende sectoren: industrie, infrastructuur, petrochemie, civiele projecten, windenergieprojecten, energiehoogspanningsmasten. We zijn nog steeds die ene vrije marktpartij, het familiebedrijf dat zelf prioriteiten kan stellen en daarbij snel kan schakelen.” 

Het kunnen mobiliseren van nul-emissie funderingsmachines zal een doorslaggevende factor worden in het al dan niet kunnen realiseren van bouwprojecten. Dat beseft ook Davy Maes: “En dan willen we zeker niet wachten tot iedereen in de bouw zich dat realiseert, want dan kunnen vanwege de geringe beschikbaarheid de wachttijden wel eens oplopen. Dat zijn we graag voor. En als grote partij hebben we daarvoor ook de slagkracht.” Ook op andere vlakken loopt Funderingstechnieken Verstraeten voorop. “Zo zijn we VCA-gecertificeerd en gaan we in 2024 voor niveau 3 op de Safety Culture Ladder. En uiteraard is een hoge kwaliteit bij ons steeds primordiaal.”

Specialist in (diep)funderen

Fundexgroep is 100% eigenaar van de merken FUNDEX® en TUBEX®. Davy Maes: “Een aantal funderingsbedrijven op de wereld mogen Fundex- en Tubex-palen maken, zolang hierbij de juiste boorpunten worden gebruikt en via ons worden aangekocht. Dit resulteert in een bepaald minimaal kwaliteitsniveau, noodzakelijk om deze paaltypes de naam Fundex of Tubex te geven. Doorheen de jaren blijven we onze producten verbeteren en worden we in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor vele constructies, maar ook zeker in de hoogbouw. Onze producten geven een zeer hoog draagvermogen, resulteren in een excellent lastzettingsgedrag en zijn in combinatie met een financieel aantrekkelijk plaatje daarom uitermate geschikt voor dit type constructies.”

Van trillingsvrije, grondverdringende betonpalen tot combipalen met groutinjectie, Verstraeten Funderingstechnieken is alle technieken meester. En dat levert heel wat mooie projecten op. Zoals Eurostaete in Veldhoven, een totaalconcept van wonen, werken en leven in het hart van Eindhoven en naast het PSV-stadion, een toplocatie. Davy Maes: “Het is een uniek en multifunctioneel gebouw waarvoor wij in opdracht van Stam en de Koning zowel Tubexpalen als Fundex Combipalen installeerden. Een mooi, groot maar moeilijk boorwerk dat we samen met de hoofdaannemer tot een goed einde hebben gebracht.”

Blijven investeren en innoveren

Funderingstechnieken Verstraeten beschikt volgens Davy Maes over state-of-the-art materieel, bediend door enthousiast, ervaren, opgeleid en gecertificeerd personeel. “We hebben bijvoorbeeld vijf nieuwe generatie Fundex F3500 machines in ons bezit en medio 2022 werd zelfs een nieuwe Fundex F4800 aangeschaft. Die laatste kan palen in één lengte maken van zeker 40 meter. We investeren continu en blijven materieel testen om ons voor de toekomst te wapenen. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met een interessant project bij een nieuwbouw in de haven van Breskens. De funderingspalen worden hier tevens gebruikt als energiepalen om de appartementen te voorzien van koeling in de zomer en verwarming in de winter. Een geweldig succes! Voor het boren van deze Fundex-palen tot zelfs 38 meter hebben we onze nieuwste aanwinst aan het werk gezien: de Fundex F4800-machine.”

Ook duurzaamheid staat dus hoog op de agenda van Funderingstechnieken Verstraeten en dat komt tot uiting in materieel met lage emissiewaarden of zelfs volledig emissieloos. “We kunnen begin 2024 een Fundex CD-20 100% elektrische machine verwelkomen. Deze relatief kleine machine is dan geschikt om emissieloos Fundexpalen en Tubexpalen te installeren”, zegt Davy Maes en vervolgt: “Het probleem is wel dat (veel) bouwplaatsen nog niet helemaal ingericht zijn om dit soort machines te laten draaien, dus ook daar moeten nog stappen gezet worden. Daarnaast zoeken we samen met leveranciers naar besparingen en/of hergebruik van materialen. We gaan hierin zeker de komende jaren nog grote stappen kunnen maken. Continue verbetering en innovaties van bestaande en nieuwe technieken heeft ons in de markt een leidende positie gebracht die we uiteraard zullen blijven verdedigen. Doorheen de jaren blijven we onze producten verbeteren en worden we in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.