Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Sterk in gekwalificeerd laswerk

Las- en constructiebedrijf Sterk Metaal kruipt steeds meer uit de schaduw van moederbedrijf Sterk BV, een funderingsbedrijf in grond- en waterkerende constructies.

Sterk – Sterk Metaal (96 van 111) kopiëren
“Veelal worden constructies bij ons in Drachten geprefabriceerd, maar onze lassers komen ook ter plaatse.”

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Sterk Metaal

16 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De specialistische kennis, de eigen engineeringsafdeling en de mogelijkheid om grotere constructies en dikkere staalsoorten te verwerken en duurzaam te transporteren (via het water), spreekt ook derden aan. 

Sterk Metaal beschikt over een eigen engineeringsafdeling, verzorgt het (3D-)tekenwerk en heeft een certificering op vrijwel alle lasposities tot hoge staalkwaliteit en forse staaldiktes.

“Van oudsher bieden we ondersteuning aan Sterk BV, zodat ons moederbedrijf een breed pakket aan diensten kan aanbieden”, begint René Alink, Manager Technisch Bedrijf. “Zo verzorgen we onder meer onderhoud en reparaties aan onze voorraad stalen damwanden, maar prefabriceren we ook complete afstempelingsconstructies en remming- en geleidewerken. We merken bovendien dat opdrachtgevers ons steeds meer rechtstreeks weten te vinden. Recentelijk zijn we benaderd om mastkopfundaties te produceren voor 5G-masten. We slaan dan twee vliegen in één klap omdat we bij dit project ons moederbedrijf weer in kunnen zetten om de fundatiepalen aan te brengen.”

Breed gecertificeerd

De focus van Sterk Metaal ligt vooral op de dikkere staalsoorten. Alink: “Ons bereik ligt tussen de 8 en 300 millimeter dikte. Doorgaans verwerken we materiaal in een dikte tussen de 20 en 50 millimeter. Onze lashal met een hefdeur van 35 meter (!) breed is volledig ingericht op het creëren van grote elementen. De hal in Drachten is gelegen aan het water, wat maakt dat we grote constructies zonder problemen en op een duurzame manier via het water kunnen transporteren.” Sterk Metaal beschikt over een eigen engineeringsafdeling, verzorgt het (3D-)tekenwerk en heeft een certificering op vrijwel alle lasposities tot hoge staalkwaliteit en forse staaldiktes. “Sinds 2016 zijn we tevens NEN 1090 gecertificeerd tot executieklasse 3.”

Voor de nieuwe brug bij Dronryp ontwierp, maakte en plaatste Sterk al het remmingwerk.

Sterk Metaal levert een bijdrage aan de meest uiteenlopende projecten. “Veelal worden constructies bij ons in Drachten geprefabriceerd, maar onze lassers komen ook ter plaatse. Zo zijn we nu bezig voor Levvel met het realiseren van diverse verankerings- en afstempelingsconstructies op de Afsluitdijk. De kwaliteit van het laswerk luistert heel nauw, een project dat ons op het lijf is geschreven. Daarnaast zijn we ook actief met het nodige constructiewerk voor machinebouw. Machines die door Sterk BV worden ontwikkeld of geïnnoveerd, worden veelal door Sterk Metaal voorbereid. Een win-win.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%