Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterk in gekwalificeerd laswerk
“Veelal worden constructies bij ons in Drachten geprefabriceerd, maar onze lassers komen ook ter plaatse.”

Sterk in gekwalificeerd laswerk

De specialistische kennis, de eigen engineeringsafdeling en de mogelijkheid om grotere constructies en dikkere staalsoorten te verwerken en duurzaam te transporteren (via het water), spreekt ook derden aan. 

Sterk Metaal beschikt over een eigen engineeringsafdeling, verzorgt het (3D-)tekenwerk en heeft een certificering op vrijwel alle lasposities tot hoge staalkwaliteit en forse staaldiktes.

“Van oudsher bieden we ondersteuning aan Sterk BV, zodat ons moederbedrijf een breed pakket aan diensten kan aanbieden”, begint René Alink, Manager Technisch Bedrijf. “Zo verzorgen we onder meer onderhoud en reparaties aan onze voorraad stalen damwanden, maar prefabriceren we ook complete afstempelingsconstructies en remming- en geleidewerken. We merken bovendien dat opdrachtgevers ons steeds meer rechtstreeks weten te vinden. Recentelijk zijn we benaderd om mastkopfundaties te produceren voor 5G-masten. We slaan dan twee vliegen in één klap omdat we bij dit project ons moederbedrijf weer in kunnen zetten om de fundatiepalen aan te brengen.”

Breed gecertificeerd

De focus van Sterk Metaal ligt vooral op de dikkere staalsoorten. Alink: “Ons bereik ligt tussen de 8 en 300 millimeter dikte. Doorgaans verwerken we materiaal in een dikte tussen de 20 en 50 millimeter. Onze lashal met een hefdeur van 35 meter (!) breed is volledig ingericht op het creëren van grote elementen. De hal in Drachten is gelegen aan het water, wat maakt dat we grote constructies zonder problemen en op een duurzame manier via het water kunnen transporteren.” Sterk Metaal beschikt over een eigen engineeringsafdeling, verzorgt het (3D-)tekenwerk en heeft een certificering op vrijwel alle lasposities tot hoge staalkwaliteit en forse staaldiktes. “Sinds 2016 zijn we tevens NEN 1090 gecertificeerd tot executieklasse 3.”

Voor de nieuwe brug bij Dronryp ontwierp, maakte en plaatste Sterk al het remmingwerk.

Sterk Metaal levert een bijdrage aan de meest uiteenlopende projecten. “Veelal worden constructies bij ons in Drachten geprefabriceerd, maar onze lassers komen ook ter plaatse. Zo zijn we nu bezig voor Levvel met het realiseren van diverse verankerings- en afstempelingsconstructies op de Afsluitdijk. De kwaliteit van het laswerk luistert heel nauw, een project dat ons op het lijf is geschreven. Daarnaast zijn we ook actief met het nodige constructiewerk voor machinebouw. Machines die door Sterk BV worden ontwikkeld of geïnnoveerd, worden veelal door Sterk Metaal voorbereid. Een win-win.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.