Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterk in buitengewoon (infra)transport
Prins Transport is in veel gevallen het logistieke verlengstuk voor infra-aannemers.

Sterk in buitengewoon (infra)transport

Met meer dan 140 jaar ervaring vormt Prins Transport uit Purmerend het logistieke verlengstuk van menig uitvoerder in de infra. Het vervoer van damwanden, rijplaten, draglines, heistellingen, kranen, containers, bouwketen et cetera, het is dagelijkse kost voor het familiebedrijf. Een groot aantal infra-aannemers maakt dan ook dankbaar gebruik van de diensten van het transportbedrijf en kan rekenen op 24/7 ondersteuning. 

Prins Transport en Purmerend zijn al zes generaties lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat ooit begon met paard en wagen, is uitgegroeid tot een onderneming die transporten verzorgt tot in alle uithoeken van Europa. En gedurende 140 jaar stond er altijd een Prins aan de leiding. Van vader op zoon. Johan en zus Nicolien vormen de zesde generatie van het familiebedrijf, maar vader Cor is met meer dan 45 jaar ervaring nog altijd actief in het bedrijf dat sterk is in buitengewoon transport.

De chauffeur en zijn combinatie vormen een speciaal duo, dat elke (uitzonderlijke) klus aan kan.

Uniek wagenpark

Het Euro 6-wagenpark is al net zo bijzonder als de opdrachten die Prins krijgt. Diepladers, uitschuiftrailers, laadkranen met jib en op afstand bestuurbare trucks. “Elke combinatie heeft zijn eigen chauffeur”, zegt Johan. “De chauffeur en zijn combinatie vormen een speciaal duo, dat elke (uitzonderlijke) klus aan kan. We zijn betrokken bij vrijwel alle grote infraprojecten in ons land. Zo assisteren we bouwcombinatie Levvel op de Afsluitdijk, zijn we voor Heijmans onder meer actief bij de Piet Heintunnel en op het project Voltooiing Dubbel Rijbaanstelsel op Schiphol, en assisteren we Dura Vermeer bij het project ‘Fundatieaanpassingen inclusief bereikbaarheid 380 kV-hoogspanningstracé Diemen-Lelystad’ van TenneT.” Dat laatste vormt met recht een langgerekt project van 52 kilometer, waarvoor een gigantische hoeveelheid rijplaten zijn benodigd: initieel wordt uitgegaan van 392.500 m2. Ook daar komt de expertise van Prins Transport om de hoek kijken. Johan vervolgt: “We verzorgen onder meer de complete logistiek van Woud BV, één van de spelers in de verhuur van rijplaten en dragline-schotten in Nederland. Met onze op afstand bestuurbare vrachtwagens met autolaadkraan kunnen we de rijplaten en/of dragline-schotten in één beweging snel en efficiënt uitleggen. De chauffeur kan vanaf de kraan ook de vrachtwagen bedienen. Daarin zijn we redelijk uniek in Nederland.”

Met de op afstand bestuurbare vrachtwagens met autolaadkraan kan Prins Transport rijplaten en/of dragline-schotten in één beweging snel en efficiënt uitleggen.

Prins Transport is in veel gevallen het logistieke verlengstuk voor infra-aannemers. “We worden voor allerlei logistieke taken ingeschakeld, al dan niet in de avonden, nachten of weekenden. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring en vooral de zeer uitgebreide expertise in de bouw en infra weten we veelal logistieke optimalisaties te behalen. We zijn in het bezit van alle benodigde vergunningen of weten de weg bij gemeentes, provincies en het Rijk voor het aanvragen ervan. Het feit dat we al zo lang actief zijn in de bouw en infra maakt dat een deel van ons materieel er ook op is aangepast. Zo beschikken we over een bakwagen met zware autolaadkraan om tot bepaalde gewichten volledig zelfvoorzienend te kunnen optreden en een telekraan uit te sparen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.