Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialistisch aannemingsbedrijf maakt het onderscheid met slimme uitvoeringstechnieken
Bonneveld is in ruim 25 jaar uitgegroeid tot dé specialistische onderaannemer van ons land op het gebied van grondwerk, in de breedste zin van het woord.

Specialistisch aannemingsbedrijf maakt het onderscheid met slimme uitvoeringstechnieken

Bonneveld is in ruim 25 jaar uitgegroeid tot dé specialistische onderaannemer van ons land op het gebied van grondwerk, in de breedste zin van het woord. Vele aannemers(combinaties) maken dan ook dankbaar gebruik van de kennis en expertise van het familiebedrijf dat overtuigt met slimme en doordachte uitvoeringstechnieken. Met dank aan de ruim 65 enthousiaste medewerkers en een omvangrijk en up-to-date machinepark. Door dieper, anders en daardoor creatiever te denken wordt Bonneveld steeds vaker gevraagd om toe te treden in bouwteams wat resulteert in mooie samenwerkingen. 

Bonneveld is groot geworden met het ontgraven van droge en natte bouwkuipen. “Onze machines zijn vrij uitgebreid uitgerust met alle moderne technologieën. We beschikken zelfs over maritieme GPS-apparatuur op onze machines, terwijl we nooit op zee komen”, zegt directeur Harry van der Heiden met een lach. “We zijn wars van schades aan heipalen of ankers onder water en doen er dus alles aan om dat te voorkomen. Met reguliere GPS-apparatuur lukt dat niet. Verder zijn we volledig uitgerust om werkzaamheden onder water volledig van A tot Z te verzorgen, compleet met in-huis geoptimaliseerde doppompen, volledig geautomatiseerde polymeerinstallaties en een bijzonder breed scala aan unieke hulpstukken zodat we iedere kuip succesvol kunnen opleveren.”

Het ontgraven van onderwaterkuipen is al lastig genoeg, dan moet je het jezelf niet nog lastiger maken – aldus directeur Harry van der Heiden.

Baanbrekende technieken

Parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht, verschillende sluizen op De Afsluitdijk of die van de enorme fietsenstalling achter Hoofdstation Groningen, ze zijn allemaal door Bonneveld ontgraven. “We zijn sterk in het bedenken van speciale technieken en methodieken om projecten zo efficiënt mogelijk aan te vliegen”, zegt Harry. “Het ontgraven van onderwaterkuipen is al lastig genoeg, dan moet je het jezelf niet nog lastiger maken. Binnenkort starten we met het ontgraven van een bouwkuip met een oppervlak van circa 2.500 vierkante meter die we tot maar liefst 20 meter diep zullen ontgraven. De stalen buispalen worden pas aangebracht nadat de bouwkuip volledig ontgraven is, waardoor we veel risico’s wegnemen. Op de putbodem, op 20 meter diepte, zuigen we het boorgrout af wat kan oplopen tot 8 m3 per paal. Dat laatste wordt doorgaans als afvalproduct beschouwd. Met onze grout-recyclinginstallatie scheiden we de drie materialen weer in de oorspronkelijke grondstof – zand, cement en water – zodat ze op locatie weer te hergebruiken zijn. Absoluut baanbrekend in het natte werk”, vindt Harry.

Al ruim 11 jaar specialist in gewapende grondconstructies

Ook in het maken van gewapende grondconstructies geldt Bonneveld als dé referentie in ons land. “We hebben de laatste jaren hier grote stappen in gemaakt”, zegt Leon van der Heiden, zoon van Harry. Bonneveld is daarin een belangrijke partner van Joosten Concepts. “In die hoedanigheid hebben we onder meer de gewapende grondconstructies bij de A9 gerealiseerd (een project dat nog steeds in uitvoering is, red.), zijn we betrokken bij de A16 Rotterdam (De Groene Boog) en hebben we recent een project op het Zuidasdok aangenomen voor het realiseren van een groot aantal constructies in gewapende grond op paalmatrassen bij knooppunt De Nieuwe Meer. In de ruim 11 jaar dat we gewapende grondconstructies, EPS-constructies en paalmatrassen aanbrengen hebben we in-huis allerlei verschillende systemen en technieken geoptimaliseerd. Net als bij bouwkuipen zijn dergelijke grondconstructies ook zeer divers, maar dankzij onze systemen kunnen we onder alle omstandigheden de constructie zo efficiënt mogelijk realiseren. We staan bekend om onze kennis en expertise, gaan altijd voor de ‘best for project’ oplossing en doen wat we zeggen. Dat wordt gewaardeerd.”

Bonneveld is een degelijk en financieel gezond bedrijf met een modern machinepark en een enthousiaste club van 65 eigen mensen met daarnaast nog een net zo grote flexibele schil. Ook de opvolging is al verzekerd. “Anco, Leon en Stefan kunnen bij wijze van spreken vandaag al mijn taken overnemen”, zegt Harry. “Dat geeft me een goed gevoel. Verder blijven we investeren in een duurzame toekomst, in zowel mens als materieel. We bezetten trede 3 op de Safety Culture Ladder en de eerste dagen van 2024 staan bijvoorbeeld volledig in het teken van veiligheid door in-company cursussen, presentaties en medische keuringen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.