Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Sealoflex PMB, duurzame asfalt bindmiddelen

Duurzaamheid en energietransitie. Veelbesproken onderwerpen, ook in de GWW. Duurzaamheid begint al bij levensduurverlenging. Dat vindt Roger Vrijman, directeur bij...

21 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Duurzaamheid en energietransitie. Veelbesproken onderwerpen, ook in de GWW. Duurzaamheid begint al bij levensduurverlenging. Dat vindt Roger Vrijman, directeur bij BituNed. 

“De eigenschappen van asfalt kunnen aanzienlijk worden verbeterd wanneer conventionele bitumen vervangen wordt door polymeer-gemodificeerde bitumen (PMB),” zegt Vrijman. Met Sealoflex PMB brengt BituNed een asfalt bindmiddel op de markt wat past in de verduurzaming van
de GWW-sector.

Langere levensduur

In de afgelopen decennia hebben veranderde contractvormen ertoe geleid dat PMB meer en meer wordt toegepast, constateert Vrijman en schrijft dit toe aan de gestelde eisen wat betreft langere levensduur. “Feitelijk al een verduurzaming” stelt hij. “De Life Cycle Costs worden hiermee significant lager”.

Sealoflex PMB voor ZOAB OPA8

Besparing op primaire grondstoffen

“De toepassing van Sealoflex PMB maakt het mogelijk om laagdiktereductie (30-50%) van de verschillende asfaltlagen te realiseren. Met behulp van rekenmodellen kan een gelijkblijvende levensduur worden gegarandeerd, waarbij fors wordt bespaard op primaire grondstoffen én realisatiekosten”, constateert Vrijman.

Lage Temperatuur varianten

Lagere CO2 uitstoot, minder emissie bij productie en verwerking en besparing op het energieverbruik zijn de directe aanleiding geweest voor de ontwikkeling van Sealoflex PMB LT.  “Vanaf 2019 worden Lage Temperatuur varianten grootschaliger toegepast in de praktijk, de bindmiddelen hebben minimaal dezelfde eigenschappen als de reguliere Sealoflex PMB’s. Er zijn in uitvoerig overleg met enkele aannemers projecten gerealiseerd in o.a. Oldenzaal en ’s-Hertogenbosch,” licht Vrijman toe. “We combineren bewezen kwaliteit in de praktijk met hedendaagse duurzaamheidseisen.”

Hergebruik

Asfalt is een bouwstof die uitermate geschikt is voor hergebruik. “Met de productlijn Bio-Recycling zetten we in op het gebruik van hoge percentages PR. Van BASE tot D-ZOAB. Verschillende validatietrajecten bevinden zich inmiddels in de afrondende fase.” Door het gebruik van een unieke procestechnologie kunnen 95% van de verschillende Sealoflex PMB uit voorraad worden geleverd. Vrijman besluit: “We spelen hiermee in op de flexibiliteit die gewenst is in de markt. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%