Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Profiteer van 300 jaar boorervaring
Projecten draait Holland Drilling altijd met eigen mensen en machines.

Profiteer van 300 jaar boorervaring

Holland Drilling is de specialist in het aanbrengen én verwijderen van sleufloze kruisingen in de ondergrondse infrastructuur. Het bedrijf werd vijf jaar geleden opgericht na het samenvoegen van twee bestaande specialisten en heeft sindsdien een enorme efficiencyslag doorgemaakt. Het machinepark is volledig gemoderniseerd en aanzienlijk uitgebreid met de nieuwste technieken en methoden van (gestuurd) boren. “Zoals we nu georganiseerd zijn, hebben we meer dan 300 jaar boorervaring in zowel de engineering als uitvoering”, zegt Ronald van Krieken, directeur van Holland Drilling enthousiast. “Dat is gezien de huidige marktomstandigheden toch best bijzonder.”

“Flexibiliteit en een hoge mate van veiligheid en kwaliteit nastreven, dat zijn toch wel onze belangrijkste doelstellingen,” vervolgt Van Krieken. “We beschikken over een uitgebreide engineeringsafdeling om de boringen die we zelf uitvoeren volledig te kunnen ontwerpen. Daarnaast maken we regelmatig ontwerpen van boringen die door derden uitgevoerd worden. In de basis zijn we actief in Nederland, België en Duitsland, en incidenteel maken we een uitstapje naar andere landen. Zo hebben we bijvoorbeeld boringen uitgevoerd in Zuid-Frankrijk en zelfs op Cyprus.”

Holland Drilling beheerst verschillende technieken om ondergrondse boringen te maken.

Unieke machines

Holland Drilling beheerst verschillende technieken om ondergrondse boringen te maken. “Op het gebied van horizontaal gestuurd boren maken we HDD-boringen in de range van 2,5 tot 150 ton”, zegt Van Krieken. “Voor die laatste categorie hebben we onlangs nog geïnvesteerd in een unieke compact rig. Daarmee beschikken we over de meest compacte 150 tons-boormachine op de Nederlandse markt. Ruimte wordt namelijk steeds schaarser in ons dichtbevolkte land, dus hoe compacter het materieel hoe beter we in staat zijn een boring te maken. Met onze compact HDD-machines maken we boringen van 25 meter boorlengte tot soms wel meer dan een kilometer. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in pilot gestuurde avegaarboringen. We kunnen boringen uitvoeren in diameters van 110 millimeter tot zelfs 1,70 meter met machines van 40 ton perskracht tot maar liefst 320 ton perskracht. Deze techniek wordt veel ingezet om ondergrondse kruisingen te maken met spoorwegen. Al onze medewerkers die zich bezighouden met avegaarboren, zijn dan ook ProRail-gecertificeerd. Als bedrijf zijn we bij Prorail gecertificeerd voor alle voortkomende HDD- een Avegaarboringen.” 

Eigen mensen en materieel

Gestuurde boringen die Holland Drilling realiseert vormen de basis voor onder meer de aanleg van midden- of hoogspanningsnetwerken, telecomverbindingen, drinkwatertransportleidingen of warmteleidingen, maar ook voor bijzondere toepassingen zoals buizenpost of faunapassages (duikers). “Projecten draaien we altijd met eigen mensen en machines. Veel van ons materieel wordt in eigen beheer ontwikkeld, gemodificeerd of aangepast in onze eigen werkplaats. Hier ontwikkelen en produceren we ook aanverwant materieel”, legt Van Krieken uit. “Zo hebben we recent ook een unieke techniek ontwikkeld om bestaande boringen te verwijderen die een obstakel vormen voor nieuwe infrastructurele projecten. Inmiddels hebben we al verschillende bestaande boringen verwijderd in nauwe samenwerking met onder andere ProRail, zodat geplande bouwwerkzaamheden probleemloos doorgang konden vinden. En zo proberen we onze opdrachtgevers op het gebied van sleufloze technieken op alle mogelijke manieren te ontzorgen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.