Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Professionele onderwaterwerkzaamheden sinds 1978

Professionele onderwaterwerkzaamheden sinds 1978

Onderwaterwerkzaamheden vragen om speciale expertise. Bij Hercules Duikbedrijf vindt men dat alle werkzaamheden die bovenwater plaatsvinden, ook onderwater uitgevoerd kunnen worden. De onderneming, die al ruim 40 jaar bestaat, is in de Nederlandse binnenwateren vooral actief in de civiele (onder)waterbouw. 

Het duikbedrijf uit Bemmel houdt zich bezig met de meest uiteenlopende werkzaamheden onderwater. Het accent ligt daarbij op de civiele onderwaterbouw, waaronder het inspecteren, onderhouden en repareren van natte kunstwerken zoals sluizen, stuwen, kades, vaarwegen en bodembescherming. Ook wordt de firma regelmatig ingeschakeld bij storingen en calamiteiten, meestal als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen op en rondom het water. “Ons werkgebied betreft rivieren, kanalen en industrie in heel Nederland”, vertelt Stijn Heerink, directeur-eigenaar van het bedrijf. “We richten ons vooral op aannemers uit de grond-, weg- en waterbouw die bijvoorbeeld een contract hebben met Rijkswaterstaat voor het onderhoud van een sluis, stuw of waterweg. Of we zijn bezig in de brandbeveiliging, waar wateropslagtanks deel uitmaken van een sprinklerinstallatie. Die tanks inspecteren of repareren we.” 

Hercules Duikbedrijf

De duikers van Hercules zijn stuk voor stuk specialisten.

Veiligheid en flexibiliteit
Het is risicovol werken in waterdieptes tot 50 meter. Daarom voldoet het bedrijf aan strenge eisen ten aanzien van personeel en materieel. Hercules werkt volgens de wettelijk verplichte standaard veiligheidsprocedures en is VCA-gecertificeerd. Heerink: “Want veiligheid staat bij ons altijd voorop!”

Steeds meer opdrachtgevers weten Hercules Duikbedrijf te vinden vanwege de flexibiliteit van de firma. “Vaak hebben we te maken met bijvoorbeeld nauw geplande stremmingen. Maar we slagen er altijd in het werk op tijd op te leveren. Uiteraard zonder de kwaliteit en veiligheid uit het oog te verliezen”, vertelt Heerink.

Hercules Duikbedrijf

Duiker aan het werk.

Mensen en materieel
Hercules heeft de beschikking over een team van ervaren en vakkundige medewerkers, die 24 uur per dag klaar staan om voor een goede uitvoering zorg te dragen. 

Daarnaast bezit Hercules een uitgebreid assortiment aan eigen materieel en gereedschappen. Uniek is de BE-combinatie, een kleine vrachtwagen die ingericht is als mobiele werkplaats met daarin 90% van alle denkbare gereedschappen voor onderwater. Naast de standaard duikuitrusting zijn dit bijvoorbeeld boor-, zaag-, las- en snijgereedschappen, pompen en inspectieapparatuur. Uiteraard speciaal geschikt voor gebruik onderwater. Voor werklocaties die vanaf de wal onbereikbaar zijn, beschikt Hercules over meerdere trailerbare duikvaartuigen. “Onze onderwaterdrone kan beeldopnamen maken wanneer sommige situaties te gevaarlijk zijn of de ruimte te klein voor een duiker is. Alles om onze opdrachtgevers optimaal, snel, en bovenal veilig te kunnen ondersteunen”, aldus Heerink. 

Hercules Duikbedrijf

De ROV onderwaterdrone.

Hercules Duikbedrijf

Werkzaamheden aan een sluis bij Nijmegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.