Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Pionier in grondmechanisch onderzoek verbreedt scope
Geosonda beschikt over een enorme vloot aan apparatuur om de bodem te verkennen.

Pionier in grondmechanisch onderzoek verbreedt scope

Al sinds 1987 houdt Geosonda zich bezig met het uitvoeren van grondmechanisch onderzoek. Het dienstenpakket is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Als onderdeel van de ABO Group is Geosonda in staat om het hele spectrum van bodemonderzoek en advies in eigen beheer op te pakken. Een gesprek met directeur Aad van der Burg over de vele disciplines en het eigen grondlaboratorium in Breda.

Combineren van expertises

Geosonda beschikt over een enorme vloot aan apparatuur om de bodem te verkennen. “Ons machinepark varieert van grote sondeervoertuigen met rupsen tot kleinere rupsvoertuigen en zelfs demontabele apparatuur voor moeilijk bereikbare locaties”, zegt Van der Burg. “Daarnaast kunnen we gebruikmaken van de expertise van ons zusterbedrijf Sialtech, gespecialiseerd in mechanische grondboringen met pulsbooreenheden en sonische boorstellingen, en van het recent door ABO Group ingelijfde Geo-Supporting met de beste specialisten voor inpandig sonderen.”

Sinds 1 januari dit jaar beschikt Geosonda ook over een eigen grondlaboratorium.

Grondlaboratorium

Sinds 1 januari dit jaar beschikt Geosonda ook over een eigen grondlaboratorium. Van der Burg: “Het laboratorium is samen met ons zusterbedrijf Translab uit België opgezet. Met deze toevoeging zijn we in staat om kwaliteitsvolle geotechnische proeven en analyses in eigen huis uit te voeren. Denk dan aan samendrukkingsproeven, tri-axiaalproeven, het onderzoeken van korrelverdelingen, doorlatendheid en volumegewichten en overige kleine grondparameters.” 

Alles in eigen huis

Grondmechanisch onderzoek in de infrasector bestaat uit meerdere componenten: sonderen, boren en labonderzoek. “De samenwerking met onze zusterbedrijven en het eigen grondlaboratorium maakt dat we in staat zijn om veel sneller en in eigen beheer klanten te bedienen. We hebben dus alles in huis om uitgebreid grondmechanisch onderzoek te doen en kunnen zelfstandig inschrijven op bestekken”, resumeert Van der Burg. “En dankzij ABO Milieuconsult kunnen we ook alle milieukundige vraagstukken oppakken. Kortom, één aanspreekpunt voor een breed palet aan diensten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.