Platform over civiele techniek & infrastructuur
K&A, turkney leverancier van duurzame schottenketen, verzorgt als sinds 1995 de huisvesting voor tal van opdrachtgevers actief in de infra.

Optimaal flexibele Projecthuisvesting

Een langlopend infraproject vraagt om een kwalitatief hoogwaardige huisvesting voor projectleiding, directievoering en aanverwante kantoorfuncties op locatie. K&A, turkney leverancier van duurzame schottenketen, verzorgt als sinds 1995 de huisvesting voor tal van opdrachtgevers actief in de infra. 

Op een aansprekend project hoort een schottenkeet, vindt Pieter Kroon van K&A. “Het oog wil ook wat. In onze moderne fabriek in Groot-Ammers spuiten wij alle gebouwen al in de huiskleur van onze opdrachtgevers. Zo is van grote afstand al te zien dat zij op het werk actief zijn. Zo worden onze gebouwen een mooi visitekaartje van onze opdrachtgevers. In veel gevallen blijkt een schottenkeet ook een economischer alternatief voor gestandaardiseerde units, zeker voor langlopende infraprojecten. De modulaire huisvesting kan bovendien vele malen worden hergebruikt.”

De wanden, vloeren en het dak zijn van hout. Dat zorgt voor een aangenaam comfort en een gezellige atmosfeer.

Flexibele indeling 

Een schottenkeet bestaat uit een fundering van industrieplaten, waarop de HSB-elementen modulair worden opgebouwd, legt Kroon uit. “De binnenwanden kunnen projectafhankelijk worden geplaatst. We zijn dus niet afhankelijk van een modulemaat, zoals bij een unit. Dat maakt dat we iedere gewenste indeling kunnen maken met een vrije overspanning van soms wel meer dan 12 meter. De wanden, vloeren en het dak zijn van hout. Dat zorgt voor een aangenaam comfort en een gezellige atmosfeer. Hout is bovendien ook uiterst duurzaam en perfect te recyclen. Sowieso kunnen schottenketen vele malen worden hergebruikt.” 

K&A zorgt voor de turn-key oplevering van het hele project. “Zo behoren behalve de productie ook de montage, installatie, stoffering, eventuele meubilering en het aanleggen van beveiliging en de ICT tot onze dienstverlening. Na afloop zorgen we weer voor de demontage van het project. Vaak reizen onze gebouwen voor onze opdrachtgevers mee van project naar project.”

Ook zorgt K&A voor de tussentijdse opslag en, indien gewenst, voor de terugkoop van het gebouw na afloop van het project. In haar fabriek worden alle elementen weer nagekeken en gereviseerd. Nadat het buitenschilderwerk weer is geschuurd en opnieuw gespoten, kan de gebruikte schottenkeet weer ‘als nieuw’ worden ingezet. Kroon: “Dit doen wij al vele jaren en daarmee is het hergebruik van materialen en duurzaam ondernemen helemaal verankerd in ons DNA.”

De inzet van schottenketen brengt nog een groot voordeel met zich mee. Door het compacte vervoer van de modulaire
elementen zijn er voor het transport van schottenketen ruim vier keer minder transportbewegingen nodig dan voor een gebouw samengesteld uit units. De inzet van schottenketen op projecten draagt daarmee dan ook bij aan het verminderen van CO2- en stikstofuitstoot.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.