Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Open Infra-BIM: het ultieme samenwerken

Open Infra-BIM: het ultieme samenwerken

Bij infrastructurele bouwprojecten wordt steeds meer data gebruikt en gegenereerd. Van 3D ontwerpen tot documentatie, van rapporten tot meetgegevens en van as-built data tot foto’s. Al deze data moet beheerd en beheerst worden én moet moeiteloos gedeeld kunnen worden met alle betrokken partijen. “Open formaten, daar begint het allemaal mee”, zegt Tiny Nuiten, general manager bij Infrakit. Het bedrijf biedt een cloud service voor infra-project management.

“Aan de voorkant van elk infrastructureel bouwproject zit een ontwerp”, vervolgt Nuiten. “Dit 3D model, in alle mogelijke open formaten, is de basis voor alles wat er gebeurt, van tenderfase tot uitvoeringsfase. Infrakit kan al deze open bestandsformaten lezen én verwerken.”

Platformonafhankelijk

“Zowel aannemer, onderaannemer als opdrachtgever, maar ook de landmeter, toezichthouder en machinist of opzichter; állemaal hebben ze via laptop, tablet of smartphone de juiste informatie tot hun beschikking, in real time. Infrakit is als enig systeem in staat om met alle merken machinebesturing te communiceren, zolang er maar een internetaansluiting aanwezig is.” De Infrakit cloud-verbinding maakt gebruik van de beste beveiliging en alle data wordt opgeslagen op beveiligde servers (ISO 27001 IT security certificate).

Single Point of Truth

“De juiste gegevens, op het juiste moment op de juiste plaats en via het juiste device. Dát garandeert een snellere projectafhandeling met betere kwaliteit en lagere kosten”, zegt Nuiten. “Bovendien kun je tussentijds allerlei processen toevoegen of zijn wijzigingen in het ontwerp direct voor iedereen zichtbaar. De metingen die de machines zelf doen, komen terug in Infrakit. Data is soms redelijk abstract maar foto’s op hun precieze locatie maken vaak veel duidelijk. Alle as-built informatie communiceren wij terug zodat een opdrachtgever of aannemer meteen kan zien of alles binnen de specificaties is uitgevoerd.”

Infrakit is platformonafhankelijk en als enige systeem in staat om met alle machinebesturing te communiceren.

 

Infra-BIM

“We zien een enorme groei in vraag naar Building Information Management voor de infrawereld. Doordat RWS alle verantwoordelijkheid bij de aannemer neerlegt, is deze op zoek naar een goede manier om alle data over alle processen heen zorgvuldig te beheren. En dat kan met Infrakit. Uit resultaten blijkt dat digitalisering van infrastructuurprojecten ook nog eens resulteert in een besparing van 20% ten opzichte van traditionele werkmethoden, verhoogt het de veiligheid door minder voertuigbewegingen én reduceert het de footprint van een bouwproject.” Nuiten denkt dat de overheid op termijn weer wat meer verantwoordelijkheid naar zich toe zal trekken, maar daar wel de juiste tooling bij nodig heeft. “Gelukkig bieden wij de oplossing”, besluit Nuiten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.