Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Moving water. Anyway you want it
De rode pompen van Van Heck voelen zich ook thuis bij het offshore kabelleggen.

Moving water. Anyway you want it

Maar niet voor Van Heck. Met ruim 50 jaar ervaring in het verpompen van water, op welke manier dan ook, is Van Heck uitgegroeid tot internationaal marktleider. Er wordt altijd samen met de klant gekozen voor de beste innovatieve, duurzame projectspecifieke oplossing.

Calamiteiten, noodplannen en renovaties

Of het nou gaat om calamiteiten, het maken van noodplannen op voorhand of langgeplande renovaties, Van Heck springt razendsnel in op de wensen van de klant. Zoals bij het gemaal van een waterschap, dat vanwege een noodsituatie snel een tijdelijke pompinstallatie nodig had. De engineers van Van Heck zijn snel ter plekke en dankzij het eerder ontworpen noodplan kon er meteen gestart worden. Zo legde Van Heck de rijplaten, regelde een kraan en vertrokken er vier wagens met twee pompen en het benodigde leidingwerk zodat de monteurs direct konden starten met de opbouw van de tijdelijke pompinstallatie. Ook bij de renovatie van het gemaal Spijksterpompen, heeft de investering in een eerder door Van Heck ontworpen noodplan, zich zo terugbetaald. Anticiperen, snel en efficiënt werken met een tijd- en kostenbesparing tot gevolg.

Van Heck schiet te hulp bij waterschap in nood.

Offshore windmolenparken

Ook de bouwers van offshore windmolenparken weten Van Heck te vinden. Zo levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan ’s werelds grootste windpark in de binnenwateren: in het IJsselmeer worden 89 windmolens geplaatst. De pompen van Van Heck zorgen voor voldoende hogedruk zodat de spuitlans makkelijk door de bodem glijdt (jetting) en de benodigde bekabeling voor de windmolens gelegd kan worden in de goot die zo ontstaat. De krachtigste pomp van Van Heck (overigens de krachtigste ter wereld), voelt zich thuis bij het offshore kabelleggen, zowel dichtbij huis in de Noordzee als voor de Noord-Amerikaanse kust, de Middellandse Zee en in Bahrein. Voor de fundering van windmolens bieden de pompen eveneens uitkomst. Zo werd er een slimme oplossing bedacht voor een project in de Baltische Zee, waar het slib snel en met grote kracht moest worden verwijderd bij het trillen van monopiles. De opdrachtgever was zeer content met deze vernuftige en bedrijfszekere oplossing.

Hevel installaties

Aan de hand van razendsnelle engineering en uitvoering biedt Van Heck ook bij hevel-projecten passende oplossingen. De verhuurvloot beschikt over een hevelconstructie tot maximaal Ø1000, maar voor een project in Oberhausen ontwikkelde en bouwde Van Heck een splinternieuwe hevel Ø1200 installatie. Het moge duidelijk zijn: Van Heck helpt en begeleidt bij ieder vraagstuk op het gebied van watermanagement.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.