Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Milieuvriendelijke bitumen en polymeeremulsies voor een betere wereld
Het nemen van een levensduurverlengende maatregel.

Milieuvriendelijke bitumen en polymeeremulsies voor een betere wereld

Innovatieve, duurzame en circulaire producten

Het in Koudekerk aan den Rijn gevestigde Latexfalt richt zich op de ontwikkeling en productie van een breed scala oplossingen voor de wegenbouw, bouw en industrie op basis van bitumen en polymeren. Met meer dan 70 jaar praktijkervaring beschikt het bedrijf over een uitgebreide expertise binnen haar werkgebied. Het is een kwaliteit die in combinatie met een sterke focus op innovatie en co-creatie uitmondt in nieuwe duurzame producten waarvan de wereld van morgen beter wordt.

Het huidige Latexfalt ontstond in 2000 na een krachtenbundeling van de bedrijven Vauatol, Cindu (Wegenbouw) en Latexfalt. De onderneming is echter inmiddels al bijna driekwart eeuw onderweg met het bedenken, produceren en vermarkten van bitumen en bitumenemulsies. Een activiteit waarvoor het de zaken prima op orde heeft. In de vorm van een hypermoderne fabriek, maar ook met een eigen laboratorium, waar men doorlopend in de weer is met productontwikkeling en -verbetering. “Daarmee spelen we gericht in op de veranderingen binnen de markt”, vertelt algemeen directeur Anthon Tolboom. “Vooral op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Daar zetten we in op hoogwaardige bitumenproducten en nieuwe, revolutionaire oplossingen.”

Het productiebedrijf van Latexfalt in Koudekerk aan den Rijn.

Wereldwijd actief

De producten van Latexfalt kom je overal tegen. Inmiddels exporteert het bedrijf haar producten naar ruim vijftig landen over de hele aardbol. Latexfalt is specialist in het produceren van te kleuren bindmiddelen voor bijvoorbeeld fietspaden en heeft klanten in heel Europa. “Vooral na de coronacrisis zijn veel landen gaan investeren in fietspaden. Dit is een groeimarkt voor ons”, zegt Tolboom. Ook is Latexfalt een belangrijke partner voor andere bedrijven met toll blending (produceren op basis van het klantrecept). Hierbij produceert het voor diverse afnemers producten en halffabricaten die door deze bedrijven worden vermarkt in Nederland en Europa.

Altijd een oplossing

De gaandeweg opgedane ervaringen hebben binnen Latexfalt geresulteerd in een uitgebreide kennis en kunde die de onderneming graag deelt met de markt. Dat gebeurt primair via een team van accountmanagers; enthousiaste specialisten die de klant voorzien van een passend advies. Ongeacht de aard van de vraag, het probleem of de toepassing. “Daarnaast zijn wij onze klanten van dienst met logistieke oplossingen”, aldus Tolboom. “Bijvoorbeeld door op de plek waar de werkzaamheden plaatsvinden aanhangwagens ter beschikking te stellen en deze ter plekke weer bij te vullen. Indien gewenst kunnen we zelfs de applicatie van zowel warme bindmiddelen als koude emulsies compleet verzorgen. Ook dáárvoor hebben we goed opgeleide medewerkers en met onze sproeiwagens het juiste materieel voorhanden.”   

Het productiebedrijf van Latexfalt in Koudekerk aan den Rijn.

Innovatie centraal

Het volgens de normen ISO 9001:2015 en VGM Checklist Aannemers (VCA*) Rev. 2017/6.0 gecertificeerde Latexfalt verricht binnen de transitiekaders voortdurend baanbrekend onderzoek. Het bedrijf speelt graag een pioniersrol, vooral qua ontwikkeling van alternatieve producten voor de bouw- en infrasector en het leveren van een gefundeerde bijdrage aan de circulaire economie. In dat kader is de ontwikkeling van een uit reststoffen bestaand bindmiddel een nieuwe en bovenal succesvolle stap die substantieel bijdraagt aan het verlengen van de levensduur van asfaltwegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.