Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Autonoom en automatisch monitoren van absolute 3D-bewegingen van objecten
Coenradie heeft tijdens de renovatie van de Haringvlietbrug gebruik gemaakt van de Basetime Locator One monitoringsoplossing om precieze informatie te verzamelen over bewegingen van de brugfundatie.

Autonoom en automatisch monitoren van absolute 3D-bewegingen van objecten

De wereld verandert in rap tempo en zo ook de wijze waarop data wordt ingezet om beslissingen te nemen. Data en automatisering vormen een belangrijke basis voor het doen van betrouwbare voorspellingen in grond- en bouwwerkbewegingen. De opmars van digitalisering en automatisering biedt de kans om de uitdagingen op het gebied van infrastructuur op een betaalbare, ecologisch verantwoorde en arbeidsbesparende wijze aan te gaan. 

Absolute bewegingsinformatie

Coenradie heeft tijdens de renovatie van de Haringvlietbrug gebruik gemaakt van de Basetime Locator One monitoringsoplossing om precieze informatie te verzamelen over bewegingen van de brugfundatie. Verschillende soorten sensoren zijn aan de brug bevestigd om een betrouwbaar beeld te verkrijgen van de bewegingen, veroorzaakt door veranderende belasting, temperatuur en andere factoren. Met de Locator One worden absolute 3D-deformatiemetingen uitgevoerd, met de focus op verticaal.

De Locator One voorziet in haar eigen energievoorziening.

Autonoom 

Een belangrijke motivatie voor de keuze van Coenradie om de Locator One in te zetten, is de volledig autonome werking van het systeem na installatie, mede omdat de Locator One voorziet in haar eigen energievoorziening. Dankzij de betrouwbare en redundante opslag van alle meetgegevens wordt het mogelijk om een scala aan analyses uit te voeren. De consistente levering van uitgebreide dagelijkse meetdata draagt bij aan een verhoogde controle over het project en biedt meer zekerheid gedurende de uitvoering van de werkzaamheden. 

Installeren en meten 

Coenradie heeft de Locator Ones zelfstandig geplaatst en het referentiestation ingericht. Achter de schermen verleenden de experts van Basetime advies over de meest optimale installatie en zijn alle 3D-bewegingen – hoe klein ook – gedurende het project gemonitord. Via het dashboard van Basetime heeft Coenradie directe toegang tot de verzamelde gegevens, die ze moeiteloos kunnen inzien en downloaden. Op basis van de gedownloade data hebben de specialisten van Coenradie de significante deformatie verder geanalyseerd met behulp van hun eigen algoritmen. 

Een betrouwbaar en accuraat beeld 

Bij het inrichten van het dashboard kan de gebruiker zelf bepalen hoe vaak er per dag moet worden gemeten. Voor het Haringvlietproject werd er gekozen voor een interval van 24 metingen per dag, waardoor betrouwbare deformatiegegevens kunnen worden verkregen. 

Sander Schröder van Coenradie: “De samenwerking met Basetime heeft ons in staat gesteld om als projecteigenaar ook op afstand de touwtjes stevig in handen te hebben. Minder reisbewegingen en niet meer mensen dan noodzakelijk op de bouwplaats. Door het gebruik van de juiste sensoren kunnen we onze mensen inzetten waar zij echt onmisbaar zijn en de meeste toegevoegde waarde leveren. Onze werkwijze met het systeem heeft onze verwachtingen vooraf ruimschoots overtroffen. Een geweldige keuze voor dit project én een ‘no-brainer’ voor toekomstige projecten.”

Martijn Arkesteijn van Basetime: “Het voorbeeld van de Haringvlietbrug illustreert heel goed hoe de Locator One kan worden ingezet om betrouwbare, precieze en absolute bewegingsdata te verzamelen met een oplossing die iedere klant zelf kan installeren en monitoren. Wij zien dat klanten ook voor de Locator One kiezen voor zaken als duurzaamheid en verhoogde veiligheid. En dan niet te vergeten dat de Locator One ingezet kan worden voor meerdere toepassingen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.