Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Met name van energietransities gaat ons hart sneller kloppen’
Mechanische pulsboringen in het veld.

‘Met name van energietransities gaat ons hart sneller kloppen’

Hebt u een perceel op het oog? Of is het misschien al aangekocht? Dan volgt hoe dan ook de vraag ‘Hoe zit het met de draagkracht van de grond?’ oftewel ‘Welke fundering is nodig om uw bouwplannen te realiseren?’ 

Koops Grondmechanica is een kwaliteitspartner op het gebied van geotechnisch en geohydrologisch grondonderzoek. Met deze specialisaties heeft zij alles in huis om voor welke ondergrond dan ook de juiste fundering te selecteren en te berekenen. Tot haar opdrachtgevers behoren projectontwikkelaars, (semi-)overheidsinstanties, architecten, constructeurs, ingenieursbureaus, aannemingsbedrijven en particulieren. Sinds 1996 is Koops Grondmechanica tevens partner van Koops & Romeijn Geogroep, een groep onafhankelijke, zelfstandige en ervaren adviseurs op het gebied van grondonderzoek, geotechniek en geohydrologie. Binnen dit samenwerkingsverband worden advies, kennis en mankracht uitgewisseld.

Koops & Romeijn Geogroep neemt triaxiaalproeven

Gefundeerde adviezen

Funderingsadviezen van Koops & Romeijn Grondmechanica gaan ver. Deze beginnen met het veldwerk, waarbij zij de sonderingen uitvoert voor het grondonderzoek. Daarna volgen laboratoriumonderzoek en advies. “Er valt op dit gebied nogal wat te kiezen”, vertelt Albert Palsma, directeur van Koops Grondmechanica. “We geven dus exact aan welk funderingstype in de gegeven omstandigheden het beste zal voldoen. Omdat we opereren in een specialistisch gebied, voeren we ook – zeker bij kleinere of particuliere projecten – de gesprekken met de constructeur en de funderingsspecialist. Dat is voor veel opdrachtgevers een zorg minder.”

Vertrouwd met BRO

Met de groei van het bedrijf is ook de omvang van de opdrachten toegenomen. Zo is Koops Grondmechanica vertrouwd geraakt met grote, ambitieuze projecten en de bijbehorende overheidseisen. “Bij overheidsopdrachten moeten de resultaten van bodemonderzoeken worden ingevoerd in de Basisregistratie Ondergrond (BRO)”, vertelt Palsma. “Hier worden de gegevens over de geologische en bodemkundige opbouw van de Nederlandse ondergrond verzameld. Maar het invoeren van deze gegevens is geen sine cure en voor wat kleinere bedrijven vaak een brug te ver. Inmiddels levert het voor ons geen problemen meer op.” 

De samendrukkingsproeven vinden plaats op het kantoor.

IJmuiden Ver

Een aansprekend voorbeeld van een veelomvattende overheidsopdracht is ‘Net op zee, IJmuiden Ver, alpha en beta’. Binnen dit project wordt een elektriciteitsnet op zee aangelegd, zodat de windparken op zee aangesloten kunnen worden op het elektriciteitsnet aan land. “Een geweldig uitdagend project”, vertelt Palsma. “Wij voeren hier onder meer het landwerk uit, de berekeningen voor de grote trafostations, de sonderingen, boringen en de laboratoriumonderzoeken voor de thermische weerstand. Nagenoeg alle disciplines komen hier voorbij. Met name van die energietransities gaat ons hart sneller kloppen.”   


Koops & Romeijn Geogroep

  • Koops Grondmechanica
    Geotechnisch grond- en laboratoriumonderzoek
  • ASC Sports & Water
    Adviezen voor sportvelden en bemaling en grondwaterproblematiek
  • Fundatech
    Damwanden en funderingen
  • Artellus Grondmechanica
    Funderingsadviezen, zetting- en stabiliteitsberekeningen
  • Ros Grondmechanica Advies
    Funderingsadviezen
  • Grondgrip
    Funderingsadviezen, zetting- en stabiliteitsberekeningen
    Aardbevingsbestendigheidsadviezen
    Akoestisch doormeten van palen
  • Teeuw Grondmechanica
    Funderingsadviezen zetting- en stabiliteitsberekeningen en dijktoetsingen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.