Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Meer efficiency in de ondergrondse infra

Cleverdesk is het ultieme communicatieplatform om grip te hebben en houden op projecten in de infrasector.

iStock-485088216
Cleverdesk zorgt ervoor dat ook de ondergrondse infra-aannemer zijn operationele processen steeds verder kan automatiseren.

Tekst | Roel van Gils Beeld | Cleverdesk

1 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Cleverdesk is het ultieme communicatieplatform om grip te hebben en houden op projecten in de infrasector. Ook voor bedrijven die voornamelijk actief zijn in de ondergrondse infrastructuur heeft de online portal een aantal uitgekiende (standaard) modules om meer efficiency te behalen, zoals een koppeling met het DSP (Digitaal Samenwerkingsplatform), een taakgerichte projectplanning en het kunnen inlezen van gecalculeerde bestekken.

Cleverdesk is een digitaal registratieplatform waarin alle operationele processen samenkomen met een integrale planning en projectbeheer voor mens en materieel. “We digitaliseren in feite alle zaken die buiten het financiële pakket omgaan, zoals de processen op de bouwplaats, maar ook de urenregistratie, de veiligheid en kwaliteit van mens en materieel”, zegt Jorrit Bust, bij Cleverdesk onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van specifieke modules. “We luisteren naar onze klanten en houden de markt nauwlettend in de gaten, zodat we onze software perfect kunnen afstemmen op behoeften in de markt.”

Voor het digitaliseren van de processen in de ondergrondse infra bestond volgens Bust nog geen gebruiksvriendelijke en goede specialistische software. “Het is een markt die juist enorm in beweging is en ook steeds verder zal digitaliseren. Het Digitaal Samenwerkingsplatform is daar een treffend voorbeeld van. Het is een berichtenplatform waarover informatie wordt uitgewisseld tussen netbeheerders en aannemers. De aannemer krijgt via het DSP zijn opdrachten binnen. Cleverdesk haalt via swissknife de beoogde informatie uit het DSP en genereert hiervan automatisch een werkbon. Er is geen manueel invoerwerk meer nodig. Dat scheelt niet alleen tijd, maar voorkomt bovendien onnodige fouten.”

In Cleverdesk kunnen voortaan ook gecalculeerde bestekken (RAW-bestanden) worden ingelezen. “We halen de begroting uit de calculatie en koppelen deze aan mens, middelen en materieel”, verduidelijkt Bust. “De vaste taken die zo kenmerkend zijn voor de ondergrondse infrasector (vergunning aanvragen, klic-melding, enzovoort) kunnen los van de begroting in de module projectplanning worden ingelezen. Vanuit het hoofdproject is zo perfect zichtbaar aan wie welke taken zijn toegekend en wat de status ervan is. Daarnaast zijn we in gesprek met Bakker&Spees om een live koppeling te kunnen maken met Cleverdesk. Een calculatie in Bakker&Spees moet in de toekomst automatisch een project genereren in Cleverdesk. En zo zorgen we ervoor dat ook de ondergrondse infra-aannemer zijn operationele processen steeds verder kan automatiseren.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%