Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

Jubileum Den Breejen Cruquius

Den-Breejen-02
Vlnr, Arjo, Klaas en Niek den Breejen.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Den Breejen Cruquius

28 december 2021 Leestijd 9 minuten

Deel dit artikel

In oktober was het feest bij Den Breejen Cruquius. Het familiebedrijf bestond toen maar liefst 75 jaar. Dit werd gevierd met een personeelsetentje en een borrel. Ook zijn diverse bedrijven getrakteerd op een taart met een kaart waarop een filmpje afgespeeld kan worden via de QR code. Een mooi moment om met commercieel directeur Niek den Breejen terug te kijken naar de geschiedenis van het bedrijf en vooruit te kijken naar de toekomst.

Den Breejen Cruquius werkt vanuit Cruquius met een enthousiast team aan het aannemen en uitvoeren van GWW projecten. Het bedrijf bestaat uit drie onderdelen. Den Breejen logistiek is gespecialiseerd in het transport van zand, grond, grind, asfalt, bagger en andere materialen. Hiervoor beschikt het bedrijf over een zeer divers aanbod van vrachtwagens. Den Breejen Infra beschikt over een uitgebreid assortiment materieel van klein tot groot voor diverse infrastructurele werken. Bij DB Grondstoffen kunnen klanten terecht voor alles wat te maken heeft met grondstoffen. Het bedrijf levert primaire en secundaire bouwstoffen voor de grond-, weg-, water-, utiliteits- en woningbouw.

Den Breejen logistiek is specialiseerd in het transport van zand, grond, grind, asfalt, bagger en andere materialen.

Eerst met voeten in de modder

“Den Breejen werd 75 jaar geleden opgericht in een hele andere tijd”, begint Niek den Breejen. Hij vertegenwoordigt de vierde generatie Den Breejen en leidt het bedrijf samen met zijn vader Arjo den Breejen. “Het bedrijf is sinds die tijd flink gegroeid en daar zijn we heel blij mee.” Niek wist al jong dat hij in het familiebedrijf wilde werken. Als jongen van een jaar of dertien liep hij rond op de werkvloer. “Ik keek toen al met bewondering naar de machines en heb in loop der tijd bijna alle facetten van het werk leren kennen. Zo heb ik gewerkt op de kraan, maar ook straatwerk en rioolwerk gedaan. Ik vond dat ik eerst verstand moest hebben van wat er binnen het bedrijf gebeurde, dat ik ook zelf met mijn voeten in de modder moest staan.” Niek den Breejen studeerde Business Management aan de IVA-hogeschool in Driebergen en is sinds vijf jaar werkzaam
in het bedrijf.

Hechte familiebanden

De familierelaties zijn erg sterk binnen Den Breejen. “Door mijn vader ben ik opgevoed met het idee dat je je mouwen opstroopt en doorgaat. Doorzettingsvermogen en inzet zijn allebei heel belangrijk. Als dat er niet is, is de basis er niet.” Dit past Den Breejen toe in uitdagende tijden voor de bouwbranche. “Op relatiegebied ligt onze kracht, we hebben veel vaste opdrachtgevers met wie we een goede relatie hebben.” Opa Klaas den Breejen is ook nog steeds betrokken bij het bedrijf. “Hij is 83 en gelukkig nog steeds in goede gezondheid. Van mijn vader en opa heb ik meegekregen waar wij voor staan binnen het bedrijf. We geven dit weer door aan onze medewerkers, een basis van vertrouwen. We zijn een hecht team, dat in goede en slechte tijden achter elkaar staat.”

Niek den Breejen benadrukt dat ook zijn moeder Marianne Den Breejen een belangrijke rol in het bedrijf heeft, “Mijn moeder is al jarenlang betrokken bij de zaak. Zij is verantwoordelijk voor loonadministratie en werkt vijf dagen per week op de zaak. Zonder mijn moeder zou het in de soep lopen, zij is ook een belangrijke factor en een inspiratiebron voor mij.     

Ons team versterkt elkaar en dat is zoals het zou moeten zijn.” Ook oma Corrie den Breejen werkte vroeger in de zaak. “Zij was ook een hele harde werker en zorgzame vrouw en oma.” 

Het bedrijf stond en staat in de familie Den Breejen altijd op de eerste plaats. “Toch staan mijn ouders achter mij en mijn zussen, welke keuze wij ook maken. In mijn geval was dit de keuze voor ons bedrijf, want de zaak is mijn lust en mijn leven.” Jongste zus Rosalie zit nog op school (IVA Driebergen) oudere zus Lisanne is interieuradviseur met eigen bedrijf Nowa Design Studio en zus Cornelie werkt bij BMW en MINI dealer Van Poelgeest in Amstelveen. “Dan kan je gerust spreken over een trotse broer!”

Een graafmachine van Den Breejen aan de slag.

Toekomstige vernieuwingen

Voor Den Breejen breekt na 75 jaar echt een nieuw hoofdstuk aan. “Allereerst blijven we doen waar we goed in zijn. Zo hebben we sterke standaard concepten voor de woningbouw. Onze kracht zit in het compleet ontzorgen van onze klanten en het proces van A tot Z begeleiden dankzij de drie verschillende onderdelen binnen ons bedrijf.” Den Breejen werkt met een vaste ploeg, die geleidelijk verjongt. Deze jonge generatie kan volgens Niek veel van oudere generatie leren. “Zij weten de routing, zijn hardwerkende vakmannen en machinisten. Hun kennis is onmisbaar.” Den Breejen wil bewust bewaren en bewaken wat goed is, maar ook vernieuwen. Zo is een nieuwe bedrijfsleider aangetrokken. “Ronald Vlaar komt oorspronkelijk uit het loonwerk waarna hij via de machine handel bij ons terecht is gekomen.” Hij brengt veel enthousiasme en doorzettingsvermogen met zich mee : “Werkzaamheden zoals o.a. het onderhouden van relaties en het aannemen van infra projecten maakt Ronald meer dan passend bij ons bedrijf.  De taak van de uitvoering heeft Twan de Willigen op zich genomen. Zijn taak is om het proces op orde te houden. Hij zorgt dat de jongens weten wat ze moeten doen.” Ook de acquisitie en projectbewaking behoren tot zijn werkzaamheden. “Samen met het sterke team op het bedrijfsbureau en de vakmannen buiten kunnen wij iedere uitdaging aan. Ik ben enorm trots op het team om mij heen en ik kijk uit naar de toekomst”, aldus Niek den Breejen

Den Breejen Cruquius gaat op termijn ook de vertrouwde locatie in Cruquius verlaten. Op het huidige terrein gaat het bedrijf in eigen beheer woningen bouwen. “We zijn druk bezig met een nieuwe locatie om onze activiteiten verder uit te breiden.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht