Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Jonge’ funderingsspecialist investeert opnieuw in veelzijdige funderingsmachine
De VDH-MP40 is een uiterst veelzijdige machine. Afhankelijk van welk aanbouwdeel wordt gebruikt, is de machine in te zetten als schroef-, boor- of heimachine.

‘Jonge’ funderingsspecialist investeert opnieuw in veelzijdige funderingsmachine

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat geldt in het bijzonder voor Max Kroeze van Kroeze Funderingstechnieken. Nadat zijn eerste bedrijf in andere handen was overgegaan, besloot hij in 2015 om aan zijn ‘tweede jeugd’ te beginnen in de infra. En met succes. Kroeze Funderingstechnieken heeft recent geïnvesteerd in een derde funderingsmachine, een hele bijzondere ook nog, uit de ‘stal’ van Van den Heuvel Werkendam.

Kroeze Funderingstechnieken heeft in relatief korte tijd naam gemaakt in de wereld van funderingstechnieken. “We mogen ons gelukkig prijzen met een hele trouwe klantenkring waarvoor we de meest uiteenlopende funderingsvraagstukken invullen door het hele land en soms zelf daarbuiten”, zegt Max Kroeze vol trots. “Dat doen we met een klein en hecht team, loyale partners en kwalitatief hoogwaardig materieel. Om ook op toekomstige vraagstukken een antwoord te kunnen bieden, hebben we geïnvesteerd in een nieuwe stelling, een VDH-MP40 van Van den Heuvel Werkendam.”

Veelzijdige machine

De VDH-MP40 is volgens Kroeze een uiterst veelzijdige machine. “Afhankelijk van welk aanbouwdeel wordt gebruikt, is de machine in te zetten als schroef-, boor- of heimachine. Het stelt ons in ieder geval in staat om langere palen te maken (tot 19,5 meter) dan voorheen met onze bestaande machines. We hebben overigens bewust gekozen voor Van den Heuvel Werkendam. Zij hebben mijn eerste stelling vijftien jaar geleden ook gebouwd en kunnen snel leveren tegen de juiste condities.” Marc Timmerman, eigenaar van Van den Heuvel Werkendam: “Het is behoorlijk onrustig in de wereld, de prijzen stijgen en er heerst veel onzekerheid. In onze markt daarentegen is er nauwelijks sprake van terughoudendheid, bedrijven zoals Kroeze Funderingstechnieken blijven investeren. Er zijn genoeg geïnteresseerden voor onze machines.”

Hoogwaardige componenten

Van den Heuvel Werkendam bouwt machines op klantspecificatie in eigen huis. “Ervaringen van klanten, monteurs en machinisten zijn voor ons heel belangrijk en leidend in de ontwikkeling van onze machines”, benadrukt Timmerman. “We werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige componenten. Unieke kenmerken zijn onder meer de ruime cabine met veel glasoppervlak en veel verstelmogelijkheden van consoles en (luchtgeveerde) stoel voor maximaal comfort. De MP40 is compacter dan zijn grotere broers, de MP60 en MP70. De basis van de MP40 is overigens altijd gelijk, zoals een zuinige en stille stage V motor, pompen en onderwagen. De voorkant daarentegen wordt volledig naar klantwens ingevuld. Voor Kroeze Funderingstechnieken hebben we de MP40 uitgevoerd in een mortelschroefconfiguratie (CFA). Een groot voordeel van deze machine is dat deze inclusief boorkast en boor op transport gezet kan worden.”

Kroeze heeft hoge verwachtingen van de nieuwe VDH-MP40. “Met deze nieuwe machine kunnen we een nóg breder en compleet pakket aan funderingsoplossingen aanbieden aan onze klanten. We hebben onlangs ook nog een kleinere stelling gekocht voor het heien en boren van stalen buispalen. Met ons hypermoderne machinepark staan we garant voor een duurzaam eindresultaat.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.