Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Machineregistratie voor funderingswerken
Machine- en dataregistratie geïntegreerd in de hei-/boorstelling.

Machineregistratie voor funderingswerken

Het registreren van machineparameters wordt steeds belangrijker. Oók rondom de uitvoering van funderingswerken. Enerzijds heeft dat te maken met de steeds strengere wetgeving, anderzijds wenst de gebruiker in het kader van duurzaamheid ook graag zélf exact inzicht te verkrijgen in de facts and figures van zijn machinepark. Bij Inpieq, specialist in funderingsmachines, begrijpen ze dat helemaal. Dat blijkt onder andere uit de recente lancering van een gloednieuw platform dat naast de registratie van paaldata ook geschikt is voor het nauwkeurig verzamelen van uiteenlopende motor- en machinegegevens. 

Sinds de oprichting in 2008 heeft Inpieq zich ontwikkeld tot een onmisbare schakel in de funderingsbranche. Niet alleen levert het in Steenbergen gevestigde bedrijf een breed scala op maat ontwikkelde en geproduceerde funderingsmachines. Met het Inpieq Data Logging System (DLS), dé oplossing voor het automatisch kalenderen van funderingspalen, maakt de onderneming eveneens al jaren het verschil. Ongeacht of het gaat om heien, boren, trillen, jet grouting of drukken. “Door de software verder te ontwikkelen, is het sinds kort ook mogelijk om diverse machine- en motordata volledig automatisch te genereren”, zegt directeur/eigenaar Frank van Deursen. “Het resultaat is een alomvattend en uitgebreid getest platform waarmee de gebruiker werkelijk alle gewenste paaldata én materieelgegevens via een actueel overzicht tot zich krijgt. Dat kan zelfs per machine of per project.”

Inpieq-registratiesysteem voor Anker-machines.

Complete route in kaart

De inzet van Inpieq DLS resulteert in maximaal rendement bij funderingsklussen. Naast een helder overzicht van de geplaatste funderingspalen levert de tool via een actueel overzicht van bijvoorbeeld het beton- en groutverbruik flinke kostenbesparingen op. Verder voorziet het gebruiksvriendelijke systeem zowel de kraanmachinist als de medewerkers op kantoor van alle benodigde informatie om het werk optimaal uit te voeren. Met de onlangs toegevoegde machineregistratiemodule kan parallel daaraan voortaan ook de complete route van de machine in kaart worden gebracht. “Het is mogelijk om uiteenlopende parameters van de motor en het hydraulische systeem te verzamelen”, zegt Frank. “Daarbij kun je denken aan het brandstofverbruik, start- en stoptijden, data ten behoeve van het technisch onderhoud en natuurlijk de CO2-uitstoot. Gebruikers wensen een zo efficiënt en effectief mogelijk machinepark. Tegelijk willen ze qua emissies een zo klein mogelijke footprint achterlaten. Met dit systeem, dat geschikt is voor iedere denkbare machine, kan dat duidelijk worden aangetoond. Naast de levering ervan verzorgen we bovendien alle infrastructurele aangelegenheden, waaronder het leggen van de verbinding tussen het systeem en de heikraan en het bouwen van de vereiste GPS-voorzieningen. Ook hier bieden we een totaaloplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?