Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Innovatieve oplossingen voor de infrabouw 
Uitvoering GEWI ankerpalen in een ontgraven bouwkuip

Innovatieve oplossingen voor de infrabouw 

Als je al zo lang actief bent op het gebied van funderings- en verankeringstechnieken als De Vries Titan BV, dan ben je een bedrijf waarop infrabouwend Nederland kan rekenen. We spreken met Hendrik van de Woestijne, bedrijfsleider bij deze vooruitstrevende firma. Wat maakt ze onderscheidend in de markt? Hendrik vertelt vol passie over hun historie en technieken.

“We zijn een zusteronderneming van het familiebedrijf De Vries Werkendam. Zij zijn al sinds de zestiger jaren actief in de infrabouw. Eind jaren negentig zijn we, toen alleen nog voor eigen projecten, technieken gaan ontwikkelen voor funderingen en verankeringen. We hadden de machines, de kennis en de juiste mensen en zijn toen ook voor derden een aantal projecten gaan doen. De Vries Titan BV had daarmee het levenslicht gezien. Sindsdien zijn we verder gaan ontwikkelen en specialiseren met als positief resultaat dat we een belangrijke speler op het gebied van funderingen en verankeringen zijn geworden.” 

De Vries Titan biedt grofweg twee technieken: zelfborende systemen (als ankers, ankerpalen en grondvernageling) en verbuisd aangebrachte systemen (als verbuisde ankers en micropalen). Grondvernageling is een echte probleemoplosser om bijvoorbeeld een talud steiler te kunnen aanleggen. Als er te weinig grondoppervlak beschikbaar is of als er sprake is van een beperkte hoogte, dan biedt deze innovatieve techniek een perfecte oplossing. Denk hierbij aan het optrekken van taluds onder bestaande viaducten (indien bijvoorbeeld meer rijstroken vereist zijn) of het stabiliseren van een grondlichaam bij een ontgraving zonder damwand of spoordijken. Voor grondvernagelingen is VTV Soilnailing opgericht, dit is een samenwerking tussen De Vries Titan en Voets Gewapende Grond. Zodoende heeft VTV Soilnailing alle expertise in huis om dit soort projecten van begin tot eind zelf te kunnen uitvoeren. Eén ding is zeker: Bij De Vries Titan denken ze in oplossingen en dat sluit aan bij de behoefte uit de markt.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.