Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Innovatief in dijkenafrasteringen
Op de Markermeerdijken heeft Van Wijncoop ruim 20 kilometer aan tijdelijke afrasteringen geplaatst zodat vee en fauna niet het werkterrein kunnen bereiken.

Innovatief in dijkenafrasteringen

Met meer dan 30 jaar ervaring in het plaatsen van afrasteringen en poorten is Van Wijncoop Afrasteringen met recht een specialist te noemen. Het familiebedrijf uit Putten heeft het machinaal plaatsen van afrasteringen zelfs tot een ware kunst verheven en haalt met gemak 1 kilometer per dag per ploeg. Geen wonder dat Van Wijncoop kind aan huis is bij de grote infra-aannemers. Ook op de Markermeerdijken is inmiddels ruim 20 kilometer aan tijdelijke afrasteringen geplaatst om het vee en fauna te scheiden van het werkterrein.

In korte tijd met een beperkt aantal mensen heel veel meters wegzetten, dat is waar Van Wijncoop Afrasteringen zich in onderscheidt. Eigenaar Beert van Wijncoop heeft een neus voor innovatie. Hij struint de halve wereld af en is niet te beroerd om te investeren in innovatieve concepten. Dat heeft geleid tot een zeer degelijk machinepark, zoals een op maat gemaakte, zelfrijdende palenheimachine en een systeem om lange rollen gaas tot wel 250 meter (!) in één keer te kunnen afspannen en machinaal af te krammen. “We zijn één van de weinige bedrijven in Nederland die op deze schaal machinaal kan opereren”, zegt hij. “Met dank ook aan de specialistische kennis van ons personeel.”

Alle afrasteringen worden door Van Wijncoop volledig machinaal geplaatst en kunnen zelfs weer machinaal verwijderd worden voor hergebruik elders. “De hydraulisch verstelbare mast van onze palenheimachines maakt dat we heel eenvoudig palen kunnen heien onder een hellingshoek”, legt Van Wijncoop uit. “Ideaal voor het plaatsen van afrasteringen op of aan dijken. Komt nog bij dat we met deze machines aan grondverdringing doen. We boren dus geen gaten in de dijk waar het kwelwater langs omhoog kan stromen. De komende jaren worden er vele honderden kilometers aan dijken versterkt in Nederland. Wij zijn er alvast volledig
op voorbereid.”

De hydraulisch verstelbare mast van de palenheimachines maakt dat Van Wijncoop heel eenvoudig palen kan heien onder een hellingshoek.

Op de Markermeerdijken heeft Van Wijncoop ruim 20 kilometer aan tijdelijke afrasteringen geplaatst zodat vee en fauna niet het werkterrein kunnen bereiken. “Een klus die we in een tijdsbestek van slechts een aantal maanden gefaseerd hebben geklaard met twee volledig geoutilleerde teams. Het is dan ook erg prettig samenwerken met de Alliantie. We gaan allemaal voor hetzelfde doel. Er heerst een echte familiesfeer. Voor dezelfde aannemers in de Alliantie hebben we eerder overigens ook al een groot project op Texel gerealiseerd met 35 kilometer aan afrasteringen, een kleine 20.000 palen en 300 poorten. En zo hopen we straks aan het einde van het dijkversterkingsproject Markermeerdijken ook weer de definitieve afrastering te mogen aanbrengen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.