Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Grond- en bodeminjectietechnieken winnen terrein
De ‘compactheid’ van de techniek van Grondinjectie Nederland maakt dat ze eigenlijk overal wel een oplossing kunnen voorzien met weinig overlast op de omgeving en voor het milieu.

Grond- en bodeminjectietechnieken winnen terrein

Grond- en bodeminjectietechnieken zijn geijkte methoden om bijvoorbeeld de ondergrond te verstevigen, een bouwput vochtvrij te maken of bouwputlekkages te bestrijden. En dat alles zonder groot materieel te hoeven inzetten of overlast te veroorzaken op de omgeving. Grondinjectie Nederland merkt dan ook een sterk toegenomen vraag naar deze geijkte injectietechnieken in de infrasector.

Het toepassingsgebied van grond- en bodem-injectietechnieken is zeer uitgebreid, begint Torben Kastelein van Grondinjectie Nederland. “Zo worden we ingeschakeld voor projecten waarbij we in een bouwkuip een waterremmende laag creëren zodat er minder grondwateronttrekking benodigd is. Deze techniek hebben we recent toegepast voor het creëren van een droge bouwkuip (1.600 m2) bij een project in Amstelveen. Maar ook het dichten van lekkages in bouwkuipen is heel goed mogelijk met injectietechnieken. Denk in dat laatste geval aan damwanden die uit het slot zijn gelopen of lekkages van bijvoorbeeld parkeergarages.”

Grond- en bodeminjectietechnieken zijn geijkte methoden om bijvoorbeeld de ondergrond te verstevigen, een bouwput vochtvrij te maken of bouwputlekkages te bestrijden.

Grondverbetering

De techniek van Grondinjectie Nederland leent zich ook uitstekend voor het ‘verstenen’ van een zandpakket zodat deze eenvoudig afgegraven kan worden zonder dat de omringende bebouwing er hinder van ondervindt. “De zandkorrel verklit dan als het ware aan elkaar en wordt een massief geheel”, legt Kastelein uit. “Deze techniek zetten we inmiddels op grote schaal in, zowel in Nederland als in België. Daarnaast worden we steeds meer ingeschakeld voor grondstabilisatie en -verbetering van bestaande funderingen, met name omdat het steeds droger wordt in ons land als gevolg van klimaatverandering: grondwaterstanden zakken. Doordat we de zandkorrels onder de fundering aan elkaar verlijmen met onze techniek, ontstaat een breder draagvlak voor de fundatie. Met onze hightech (waterglasinjectie)apparatuur kunnen we op een uiterst secure en efficiënte wijze heel gedoseerd injecteren.”

De grote kracht van Grondinjectie Nederland is volgens Kastelein de enorme berg aan kennis en ervaring van grond- en bodeminjectietechnieken. “De ‘compactheid’ van onze techniek maakt dat we eigenlijk overal wel een oplossing kunnen voorzien met weinig overlast op de omgeving en voor het milieu. We maken uitsluitend gebruik van milieuvriendelijke middelen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.