Platform over civiele techniek & infrastructuur
Gecompliceerde buispalen

Gecompliceerde buispalen

Bij de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen heeft Herstaco zijn toegevoegde waarde volledig laten gelden. Eén van Europa’s grootste voorraadhoudende leveranciers van stalen buizen kan op het eigen terrein in Middelburg de buizen ook bewerken en samenstellen op vraagspecificatie. Daar heeft aannemerscombinatie Sassevaart dankbaar gebruik van gemaakt.

“We hebben gefaseerd 61 buispalen geleverd in een diameter van 1420 mm en wisselende lengtes variërend van 37 tot 43 meter”, begint Bas Verschoore, Salesmanager bij Herstaco. “Een stalen buis heeft een gemiddelde handelslengte van 11-12 meter, wat maakt dat we verschillende handelslengtes (ook nog in wisselende wanddiktes) aan elkaar hebben gelast om de beoogde lengtes en drukweerstanden te bereiken. We hebben binnen de toleranties zoveel mogelijk naar optimalisaties gezocht. Enerzijds om zo min mogelijk afval te creëren en anderzijds om het totaalgewicht zo laag mogelijk te houden voor de toepassing. Er wordt immers afgerekend per ton.”

Buitencategorie

Vanwege de vrij innovatieve manier van aanbrengen van de buispalen, heeft Herstaco behalve het leggen van rondnaden en het aanbrengen van damwandsloten ook nog deksels in de buispalen gelast. Verschoore: “De buispalen werden gevuld met water, zodat ze langzaam door het eigen gewicht in het bentoniet-mengsel naar beneden zakten. We hebben dus eerst de deksels in de handelslengtes gelast, alvorens we de rondnaden konden leggen. Een mooie puzzel, te meer door een combinatie van verschillende wanddiktes in één buispaal. Dat laatste betekende ook dat we sommige paalsecties moesten verjongen om de las te kunnen leggen. Al het staal dat we geleverd hebben, is uiteraard voorzien van een certificaat en volledig traceerbaar. Al met al voor ons een opdracht van de buitencategorie, gezien de vele bewerkingen, maar wel een opdracht die heel soepel is verlopen. Het smaakt naar meer”, zegt Verschoore tot besluit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.