Platform over civiele techniek & infrastructuur
Funderen / Sonderen

Funderingsspecialist biedt voor elk project een passende oplossing

tkm210204401-1
Kandt aan het werk bij project A16 Rotterdam, waar de A16 met de A13 verbonden wordt. Ter plaatse van de Rottekruising, het diepst gelegen deel van het project, boort Kandt de Leka grout-injectiepalen vanaf het water.

Tekst | Susan Peek

Beeld | Kandt Aannemings- en Funderingsbedrijf BV

25 april 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Meer dan veertig jaar geleden begon Arie Kandt met het aanpassen en verbouwen van machines. Inmiddels is dat één van de unieke expertises van Kandt BV, het aannemings- en funderingsbedrijf dat tegenwoordig door zoon Marco wordt gerund. “We bouwen, verbouwen en passen machines aan en vinden voor elke uitdaging een eigen oplossing. De slagvaardigheid en vindingrijkheid zit in ons DNA”, volgens Marco Kandt.

Meerwaarde binnen de gww, infra en railsector

Decennialange expertise, tientallen medewerkers en diverse projecten in Nederland en België: Kandt bewijst elke dag weer haar meerwaarde binnen de wereld van de gww, infra en rail. “Elk project is uniek qua situatie, complexiteit en uitdagingen. Maar altijd bieden wij een passende oplossing. Een goede voorbereiding en constructieve samenwerking met de overige partijen op een project is daarbij essentieel. Op basis van de ervaringen die we hebben met elkaar, denk je als onderaannemer mee met de (on)mogelijkheden van elk specifiek project. Door vroegtijdig uitvoeringstechnisch te ondersteunen, het soms net iets anders te doen én het juiste materieel in te zetten, maak je een project haalbaar en maakbaar.”

Voor railprojecten beschikt Kandt over diverse spoorgebonden machines, die in eigen beheer zijn ontwikkeld.

Kandt is in te schakelen voor allerhande kerende constructies, zoals het plaatsen van damwanden, berlinerwanden, combiwanden en het creëren van (tijdelijke) bouwkuipen. Ook het realiseren van paalfundaties voor tunnels, bruggen, viaducten, kademuren en ook hoogspanningsmasten behoort tot de reguliere werkzaamheden. Naast de standaard projectwerkzaamheden waarbij de welbekende funderingstechnieken worden toegepast, is Kandt ook in te zetten bij hele specialistische vraagstukken. Bijvoorbeeld bij binnenstedelijke projecten met weinig ruimte, plekken waar trillingsvrij of vanaf het water gewerkt moet worden, of wanneer er geboord moet worden onder lastige omstandigheden. “En niet te vergeten bij spoorse projecten of werkzaamheden naast het spoor”, vult Marco aan. Voor railprojecten beschikt Kandt over diverse spoorgebonden machines, die in eigen beheer zijn ontwikkeld en zijn goedgekeurd voor spoor- en funderingswerk. “Redelijk uniek dat we overal middels het spoor kunnen komen met al onze machines”, aldus Marco, “ongeacht een geringe fysieke ruimte of een steil talud.”

Specialistische werkzaamheden

Marco noemt enkele specialistische projecten: “Op dit moment denken we mee in funderingsoplossingen bij de grote problematiek die speelt rondom de kademuren in Amsterdam. Ruim 200 kilometer kademuur is dringend aan vervanging toe, die de gemeente Amsterdam in verschillende deelvragen heeft uitgezet. Wij zijn als Kandt betrokken bij een calamiteitenbestek en we ondersteunen als onderaannemer veelvuldig onze opdrachtgevers bij het uitvoeren van kadefundaties. Hierbij verzorgen wij onder andere paalfundaties en kerende constructies, uitgevoerd vanaf het water of in een beperkte ruimte. En allemaal trillingsvrij uiteraard”, zegt Marco. Hij vervolgt: “Verder zijn we betrokken bij het project de Oranje Loper, waarbij de verbinding tussen het CS en het Mercatorplein in Amsterdam-West aangepakt wordt. Ook zijn we als onderaannemer van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid bezig met voorbereidingen van een groot project aan de Zuidelijke Ring van Amsterdam: de Zuidas. Tijdens diverse buitendienststellingen voeren we funderingswerkzaamheden uit voor nieuwe onderdoorgangen van de Zuidas bij de Ring A10, het spoor van ProRail en het GVB Metrospoor. Behoorlijk complex waarbij onderlinge afstemming uiteraard van groot belang is.”

Naast de standaard projectwerkzaamheden waarbij de welbekende funderingstechnieken worden toegepast, biedt Kandt ook oplossingen bij hele specialistische vraagstukken. Zoals bij projecten met beperkte werkruimte.

Of het nou om standaard of specialistisch werk gaat, Kandt Aannemings- en funderingsbedrijf is de geschikte partij voor elk funderingswerk. “Een goede fundatie is de basis voor elk project”, zegt Marco en besluit: “We blijven groeien en uitbreiden en zijn daarom onder andere op zoek naar een werkvoorbereider en een calculator.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht