Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Er is een schrijnend tekort aan landmeters 
“Ga er maar vanuit dat elke situatie die een ingehuurde landmeter met GPS kan inmeten, ook door jou zelf ingemeten kan worden met onze apparatuur.”

Er is een schrijnend tekort aan landmeters 

De laatste tijd ontving de schrijver dezes regelmatig telefoon van uitzendbureaus en recruiters, steeds met dezelfde vraag: “U heeft een netwerk in de GWW toch? Kunt u ons in contact brengen met landmeters?” Er is dus een hopeloos tekort aan landmeters, zo blijkt. Reden voor GWW Magazine om een afspraak te maken met Tommy van der Heijden en Jeroen Methorst van marXact. Dat is per slot van rekening het bedrijf dat zelf meten voor iedereen bereikbaar maakt. 

Is zelf meten in alle gevallen een oplossing? Tommy antwoordt: “Met onze apparatuur en app meet iedereen in dezelfde kwaliteit als een ingehuurde landmeter, mits je alles goed gebruikt.” Heldere taal dus.

“Investeren in personeel is duurder dan investeren in onze apparatuur.”

Op de centimeter nauwkeurig meten

“Natuurlijk is er een verschil in werkwijze”, vervolgt Tommy. “Onze UNI maakt alleen gebruik van GPS en dat heeft in bepaalde situaties zijn beperkingen. Een landmeter heeft op die momenten ook andere instrumenten tot zijn beschikking, zoals bijvoorbeeld een Total Station. Maar… Wanneer je een nauwkeurigheid van 1-3 centimeter nodig hebt, dan kan je in Nederland vrijwel overal zelf digitaal inmeten. Ga er maar vanuit dat elke situatie die een ingehuurde landmeter met GPS kan inmeten, ook door jou zelf ingemeten kan worden met onze apparatuur.”

Wie iets wil meten, moet vooraf goed nadenken over de toepassing, is de mening van Jeroen. “Is er wel een landmeter nodig, of kan ik dit zelf?”, zou je je moeten afvragen. “Moet je kadastraal meten, op de mm nauwkeurig? Dan haal je er een landmeter bij. In veel situaties is echter op de cm nauwkeurig meten meer dan voldoende. Ook dien je je af te vragen wat je met de gemeten data wilt doen. Steeds meer bedrijven trainen eigen mensen met onze producten, die puur door ermee het veld in te gaan, steeds bedrevener en sneller worden.”

De Crash Course Surveying Day die eenmaal per maand gehouden wordt, is zowel voor bestaande als beginnende klanten erg leuk en toegankelijk.

Zelf inmeten voor nog geen cent per meter

De voordelen om met de UNI te gaan werken zijn legio. Tommy schetst: “We hebben het dan over de eenmalige aanschafkosten, de ondersteuning die vanuit marXact geboden wordt en het feit dat je landmeten als service naar derden toe kunt aanbieden. Het mooie is dat meten met UNI-Complete nog geen cent per meter kost.” Daar voegt Jeroen aan toe: “Glasvezel inmeten kost ongeveer 4 cent per meter. Waar heb je het dan nog over?” 

De UNI-Complete set bevat de UNI-GR1 GNSS-ontvanger om gegevens te genereren, de eenvoudig te gebruiken en intuïtieve UNI-Connect-software, die werkt op alle apparaten met browser en Wi-Fi, UNI-Cloud om gegevens in een mum van tijd van en naar het veld te krijgen, telefonische hulp op afstand en centimeternauwkeurigheid dankzij UNI-RTK Premium. Ook inbegrepen zijn een weerbestendige Android-tablet, een twee meter lange koolstofvezel meetstok en houder voor de tablet. “En dat allemaal voor slechts € 4.995,- “, merkt Jeroen op.

Wanneer je een nauwkeurigheid van 1-3 centimeter nodig hebt, dan kan je in Nederland vrijwel overal zelf digitaal inmeten.

Ook voor gecertificeerde landmeters

Ook doorgewinterde landmeters hebben voordeel bij de apparatuur van marXact. “Direct data naar de Cloud sturen, sneller aanleveren aan je klanten, het zijn zo maar een paar voorbeelden”, schetst Tommy. “Bij de landmeetkundige-, Geo- en bodemonderzoeksbureaus kunnen ze beginners met een gerust hart het veld insturen met de UNI. Ideaal, want dan kunnen de mensen met expertise hun kennis inzetten waar nodig.”

marXact wordt door klanten geroemd vanwege de hulp op afstand. “Onze medewerkers kunnen op afstand meekijken en hulp bieden. Tel daarbij het gemak van de Crash Course Surveying Day die we eenmaal per maand houden; zowel voor bestaande als beginnende klanten erg leuk en toegankelijk. Het mooie is dat we op dergelijke dagen nieuwe functies kunnen onderwijzen, na een update”, aldus
Jeroen. “Investeren in personeel is duurder dan investeren in onze apparatuur.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.