Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Energiepalen: energie uit funderingspalen
Funderingstechnieken Verstraeten zet vol in op de verduurzaming van het machinepark.

Energiepalen: energie uit funderingspalen

Met een schat aan ervaring in de laatste zeventig jaar is Funderingstechnieken Verstraeten dé specialist
in grondverdringende, trillingsvrije technieken. Het bedrijf investeert fors in de verduurzaming van het
materieel en is betrokken bij de meest uiteenlopende projecten door het hele land. In samenwerking met TU Delft participeert Funderingstechnieken Verstraeten bovendien in de ontwikkeling van de energiepaal.

“Al in 1953 wisten we de eerste trillingsvrije paal aan te brengen, de voorloper van de huidige Fundex-paal”, begint Davy Maes, algemeen directeur van Funderingstechnieken Verstraeten, onderdeel van de Fundex Piling Group. “We hebben door de jaren heen de techniek steeds verder verbeterd en gefinetuned en worden in de markt gezien als dé specialist in trillingsvrije technieken. Daarbij maken we voornamelijk gebruik van de Fundex- en Tubex-paal, maar beschikken ook over een aantal andere gerelateerde technieken. Onze portefeuille is mooi gevuld. We reizen met ons machinepark door heel Nederland en hebben een aantal mooie projecten in het vooruitzicht. Zo zijn we behalve voor (grote) infra-aannemers ook veel actief voor netbeheerders waarbij we de fundaties maken voor nieuwe windturbines en elektriciteitsmasten.”

Met een schat aan ervaring in de laatste zeventig jaar is Funderingstechnieken Verstraeten dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken.

Funderingstechnieken Verstraeten zet volgens Maes vol in op de verduurzaming van het machinepark. “We zijn druk bezig met het vernieuwen en aanpassen van ons materieel met schonere motoren en het gebruik van milieuvriendelijkere brandstoffen. Daarnaast zijn we betrokken bij de ontwikkeling van de energiepaal gebaseerd op de Fundex-paal, waarmee we recent een project hebben uitgevoerd. We nemen dus op veel verschillende manieren onze verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot fors te reduceren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.