Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Eenvoudige oplossingen voor (complexe) funderingsconstructies
Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring met projecten over de hele wereld, weten we altijd het maximale uit onze geokunststoffen te halen.

Eenvoudige oplossingen voor (complexe) funderingsconstructies

Als wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van geokunststoffen voor funderingswapening, asfaltwapening en het wapenen van grondconstructies weet Tensar International in veel gevallen (bouw)tijd te besparen, aanlegkosten terug te dringen en aanzienlijke milieutechnische voordelen te behalen. Een gesprek met Paul ter Horst over de toepassing van geokunststoffen in de infrasector en de laatste nieuwe ontwikkelingen.

De oplossingen van Tensar worden overal ter wereld toegepast in talloze civieltechnische projecten. “Onze geokunststoffen worden gebruikt voor het stabiliseren van funderingconstructies, zoals wegen, landingsbanen, opstelplaatsen voor kranen. Daarnaast ook voor het wapenen van asfaltlagen, erosiebescherming, keermuren en steile taluds”, begint Ter Horst. “Het meest bekende product voor de infrasector is toch wel Tensar TriAx, het resultaat van dertig jaar ervaring in funderingswapening. Daarbij is de oorspronkelijke structuur van onze biaxale geogrids radicaal vernieuwd. Dankzij de driehoekige vorm van het grid is de performance in alle richtingen gegarandeerd.”

We zijn de uitvinders van het geogrid en blijven onze producten voortdurend doorontwikkelen en onder de aandacht brengen bij de juiste partijen.

Engineering in eigen huis

Tensar houdt er een geheel eigen filosofie op na en is bij voorkeur nauw betrokken bij het ontwerp van een funderings- en gewapende grondconstructie. “Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring met projecten over de hele wereld, weten we altijd het maximale uit onze geokunststoffen te halen”, legt Ter Horst uit. “Een gedegen ontwerp is dan een vereiste. We produceren en verkopen daarom niet alleen geokunststoffen, maar we verzorgen ook de engineering met behulp van onze eigen software. Tevens houden we rekening met de lokale regelgeving. In Nederland is dat de CROW-methodiek voor funderingen en gewapende grond, terwijl we bijvoorbeeld voor een project in Hong Kong rekenen met de daar geldende eisen. En zo zijn er voor elke toepassing veelal unieke normeringen en wet- en regelgeving. Ook voor kraanopstelplaatsen en werkwegen bij windmolenparken, momenteel een actueel thema, bewijzen geokunststoffen absoluut hun meerwaarde. Zo staan de grootste kranen van Europa momenteel op een dun granulair matras, de TensarTech Stratum. Dit is een doorlopend cellensysteem dat is opgebouwd uit vormvaste geogrids en stevige verbindingsstaven.”

Vaak wordt Tensar al in een vroeg stadium bij een Design & Construct project betrokken. “Of het nu gaat om de aanleg van een windmolenpark, de aanleg van een nieuwe snelweg met kunstwerken of een wegverbreding, de toepassingsmogelijkheden van geokunststoffen zijn groot. We zijn de uitvinders van het geogrid en blijven onze producten voortdurend doorontwikkelen en onder de aandacht brengen bij de juiste partijen. Dat doen we in Nederland in nauwe samenwerking met onze distributeur Joosten Kunststoffen binnen Joosten Concepts, wat maakt dat we infra-aannemers volledig van A tot Z kunnen ontzorgen”, besluit Ter Horst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.