Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Eekels Pompen verhuurt tijdelijke pompinstallatie voor een irrigatiesysteem in Portugal tegen aanhoudende droogte

Eekels Pompen verhuurt tijdelijke pompinstallatie voor een irrigatiesysteem in Portugal tegen aanhoudende droogte

In oktober heeft Eekels Pompen een tijdelijke pompinstallatie met twee grote Hidrostal dompelpompen geplaatst langs een meer in Portugal. Door de aanhoudende droogte is het waterpeil hier met ruim 4 meter gezakt en kwam het aangrenzende irrigatiesysteem droog te liggen. Lokale bedrijven en particulieren kwamen daardoor water tekort voor hun landbouw en kweektuinen. Door een tijdelijke pompinstallatie te huren bij Eekels Pompen krijgt de omgeving de komende maanden voldoende water totdat er een permanente oplossing gevonden is.

Heeft u een tijdelijke pompinstallatie nodig om water op te pompen tegen droogte? Neem contact op met onze pompadviseurs of vraag direct een offerte aan.

Waterpeil te laag voor lokale noodpompen

20 jaar geleden huurden de beheerders van het irrigatiesysteem ook een tijdelijke pompinstallatie bij Eekels Pompen. Het water in het meer stond destijds ook te laag voor het irrigatiesysteem. Uiteindelijk hebben de beheerders toen 4 permanente noodpompen laten installeren. Nu het waterpeil weer gezakt is, bieden de permanente noodpompen niet genoeg capaciteit. Met de nieuwe tijdelijke pompinstallatie van Eekels Pompen heeft het gebied voor de komende maanden voldoende water.

Geleverd pompmaterieel, leidingwerk en technische dienstverlening:

Opstelling van de tijdelijke pompinstallatie aan de oever

De tijdelijke pompinstallatie verpompt met twee I16K dompelpompen maximaal 5.600 m³ per uur. De dompelpompen staan opgesteld op 4 meter diepte onder het wateroppervlak. Hiervoor is een ruime kuil uitgegraven aan de rand van het meer. De pompen worden direct aangestuurd vanuit de besturingscontainer. De besturingscontainer is uitgerust met een storingsmelder zodat onze storingsdienst direct bericht krijgt wanneer er een storing plaatsvindt.

De juiste opvoerhoogte en capaciteit bieden met grote hoogteverschillen

Om een geschikte pompinstallatie samen te stellen, kijken we naar de benodigde capaciteit en de opvoerhoogte. De capaciteit is namelijk afhankelijk van de horizontale en verticale afstand waarover het water verpompt moet worden. Onze opdrachtgever had gelukkig recent een dieptescan laten maken om de helling aan de rand van het meer in kaart te brengen. Daarmee konden we snel bepalen welke opvoerhoogte de pompinstallatie nodig had en waar we de pompen het beste konden afzinken.

Pompmaterieel verhuren en monteren in Portugal

Uiteindelijk hebben we de pompen binnen 3 werkdagen gemonteerd. Voor transport hebben we de transportdienst van ons zusterbedrijf RECO ingeschakeld. Voor de montage van het materieel is onze monteur op locatie geweest om een team monteurs van de opdrachtgever instructie te geven en aan te sturen. De helling vormde een uitdaging voor het plaatsen van de pompen. Hiervoor moest de kraanwagen langs de steile helling naar beneden om zo dicht mogelijk bij het meer te komen. Inmiddels staat de pompinstallatie compleet en in bedrijf langs de oever van het meer.

Heeft u een tijdelijke pompinstallatie nodig om water op te pompen tegen droogte? Neem dan contact op met onze pompadviseurs of vraag een offerte aan voor een tijdelijke pompinstallatie. Van montage tot onderhoud nemen wij de volledige pompinstallatie voor u uit handen, zodat u zich snel weer op uw eigen specialisme kunt richten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.