Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Duurzaam werken op het water met 100% elektrisch varen

Gespecialiseerd in onder meer het bouwen van kleine werkschepen, pontons en duwboten ontzorgt het bedrijf haar opdrachtgevers van a tot z. Bij Groeneveldt Marine Construction weten ze sinds 2014 de klant optimaal te servicen.

Foto 1 – Groeneveldt kopiëren
De kantoor- en productiefaciliteiten van Groeneveldt Marine Construction zijn verdeeld over twee gebouwen aan het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Groeneveldt Marine Construction

26 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een aanpak die begint met het helder in kaart brengen van de behoeften en via het vertalen van het programma van eisen uitmondt in een uniek ontwerp en eindresultaat waarin alle wensen zijn verenigd. Ook als het gaat om duurzaamheid. Met het oog dáárop lanceerde de onderneming onlangs een 100% elektrische oplossing voor werkschepen. Een vinding waarmee vooral provincies en overheden de toekomst groen kunnen kleuren…

Eigenaar/directeur Klaas Groeneveldt is de aanvoerder van team Groeneveldt: tien enthousiaste specialisten die snel, kostenefficiënt en zonder poespas hun opdrachtgevers in vooral de GWW-sector op maat bedienen. Van het ontwerp tot en met de cascobouw. Inclusief de afbouw, proefvaart en aflevering op locatie. Het vanuit Hendrik-Ido-Ambacht opererende Groeneveldt Marine Construction is van alle markten thuis. En de klant? Die is er altijd koning. “Omdat we ons volledig laten leiden door de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers, zijn bijna al onze oplossingen uniek”, aldus Groeneveldt. “Juist daarmee maken we al zo’n zeven jaar het verschil.”

Het laatste door Groeneveldt opgeleverde multifunctionele kraanschip.

Volledig elektrisch

Dat doet de scheepsbouwer sinds kort ook op het duurzaamheidsfront. Met het door Klaas Groeneveldt persoonlijk gemaakte ontwerp als basis presenteerde het bedrijf onlangs een nieuw concept waarin de productie van een 100% elektrische oplossing voor werkschepen centraal staat. “De Easy Worker 1040, ons populairste werkschip, is voortaan ook in een volledig elektrische variant leverbaar”, licht Groeneveldt toe. “Waar de normale uitvoering draait op een dieselmotor, is deze noviteit uitgerust met een 150 kilowatt elektrische motor. Voor de rest zijn beide werkschepen identiek. Met deze vinding stellen we onze opdrachtgevers in staat om rondom hun werkzaamheden een aanzienlijk groenere koers te gaan varen. Met name voor provincies en overheden is het product meer dan interessant. En wat ook mooi is, het concept kan zonder al te veel omwegen worden doorgetrokken naar de wat grotere scheepstypen uit onze stal. Kortom, ook qua duurzaamheid bieden we het ultieme maatwerk.”

Website

De beste manier om een impressie te krijgen van dat maatwerk is een bezoek te brengen aan www.groeneveldtmarineconstruction.nl. “Onder de kop ‘Brochures’ vind je alle bijzonderheden en specificaties van ons nieuwe product”, zegt Groeneveldt. “En zijn er dan nog vragen, dan staan we iedereen natuurlijk graag tijdens een persoonlijk onderhoud te woord.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%