Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Duitse fabrikant boortechnieken opent saleskantoor in België

allerlei-574

20 juni 2019 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Met een nieuw saleskantoor in Ternat wil de Duitse fabrikant van boortechnieken en -machines STDS-Jantz de Benelux en de Franse markt in de toekomst nog beter bedienen. “Ook de Deense markt volgen we vanuit België en het is uiteindelijk de bedoeling om tevens in de rest van Scandinavië aanwezig te zijn”, vertelt Peter Jantz, zaakvoerder van STDS-Jantz.

STDS-Jantz is een Duitse fabrikant, met een zusterfirma in Schotland genaamd N.U.B. Engineering. Al meer dan 35 jaar ontwikkelen deze bedrijven hoogwaardig boormateriaal, hydraulische boormotoren, accessoires voor verschillende soorten ondergronden en sinds enkele jaren ook complete machines. Begin dit jaar opende STDS-Jantz een nieuw saleskantoor in Ternat, geleid door Marnik Janssens. “Ik werk al ruim vier jaar als vertegenwoordiger bij STDS-Jantz en daarvoor was ik 18 jaar tewerkgesteld bij een dealer voor hen. Ik werkte vier jaar van thuis uit, maar sinds enkele maanden heb ik een eigen kantoor in Ternat. Binnenkort komt er zelfs nog versterking.”

Doordat STDS-Jantz al enkele jaren een eigen vertegenwoordiger heeft voor de Benelux en Frankrijk, is het klantenbestand nog verder uitgebreid. Marnik Janssens: “Terwijl ik vroeger meerdere merken vertegenwoordigde, kan ik nu focussen op enkele fabrikanten waarvan het materiaal echt bij elkaar hoort. En dat zorgt voor meer klanten. Hetzelfde geldt voor het Betek-gamma. Betek is een Duitse fabrikant van slijtonderdelen en voor de Benelux is STDS-Jantz de exclusieve invoerder. In Groot-Brittannië geldt hetzelfde voor N.U.B. Engineering.”

Saleskantoor

Naast de bouw van eigen machines zal het bedrijf In de toekomst uiteraard ook op onderdelen blijven focussen, zoals deze grondverdringende boor en boormoter AD1800.

 

Saleskantoor

Voor het project IMEC Leuven werd een secanspalenwand (links) gemaakt met een VdW-boorsysteem van STDS-Jantz.


Scandinavië
Met een uitvalsbasis in België kijkt STDS-Jantz vooruit. Verder uitbreiden richting Scandinavië is het doel. “Na een werfbezoek in Denemarken voor opvolging van geleverd materiaal kwam ik rechtstreeks in contact met de Deense eindgebruiker die toen nog vanuit ons fabriek in Duitsland bediend werd. Maar uiteindelijk kwam Denemarken in mijn portefeuille terecht. Denemarken is overigens interessant qua ondergrond. Er kan zowel gebruik gemaakt worden van boorsystemen die in Duitsland als in Schotland geproduceerd worden, vergelijkbaar met Frankrijk. In de Benelux verkopen we bijna uitsluitend Duits materiaal omdat er veel overeenstemming is met de boortechnieken die in Duitsland gebruikt worden. Wij hopen in de toekomst ook de rest van Scandinavië te bedienen vanuit ons Belgisch kantoor.” 

Saleskantoor

De Duitse fabrikant toonde zijn gamma aan onderdelen en machines onlangs op de Bauma-beurs in München en zal ook op de Matexpo-beurs in Kortrijk aanwezig zijn.


Machines
Historisch gezien is STDS-Jantz een fabrikant van boormaterieel, maar de laatste jaren lonkt het Duitse bedrijf ook naar de productie van machines. “Door onder andere faillissementen van sommige fabrikanten kwamen klanten met die vraag bij ons terecht”, verduidelijk zaakvoerder Peter Jantz. “Als bedrijf kunnen we niet anders dan op die kar springen. We zijn begonnen met kleine boormachines, maar we evolueren nu in de richting die voor ons het belangrijkste is: funderingstechnieken. Dat is de sector van onze voornaamste klanten. We maken intussen mini boor- en heimachines onder de werknaam Premodrill.” 

In de toekomst zal STDS-Jantz zowel op onderdelen als op machines blijven focussen. Peter Jantz: “Uiteindelijk proberen we gewoon zo ver als mogelijk de vraag van de klant te beantwoorden. Wat de machines betreft, mikken we vooral op kleinere machines, perfect om in te zetten op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met grote funderingsmachines. Volgens de trend van de laatste jaren worden machines alleen maar groter. In dat verhaal spelen wij geen rol, maar wel bijvoorbeeld bij funderingswerken in een straat met rijwoningen of onder bruggen.”

Saleskantoor

De Premodrill PD33-D1200, een van de eigen ontwikkelde machines van STDS-Jantz.


Bauma en Matexpo
STDS-Jantz toonde zijn gamma aan onderdelen en machines zopas op de Bauma-beurs in München en ook op de Matexpo-beurs in Kortrijk (september) zal de Duitse fabrikant aanwezig zijn. “Wat STDS-Jantz bijzonder maakt is dat alles in eigen huis wordt ontwikkeld in samenspraak met de eindgebruiker die grotendeels zijn eigen machine kan samenstellen. Onze machines zijn stevig, degelijk en gebruiksvriendelijk op het vlak van onderhoud en reparatie”, besluit Marnik Janssens. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht