Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duitse degelijkheid in draglineschotten

Duitse degelijkheid in draglineschotten

Draglineschotten zijn er in alle soorten en maten, maar vooral ook in vele kwaliteitsniveaus. Ko-Mats onderscheidt zich nadrukkelijk met de productie van hoge kwaliteit draglineschotten in voornamelijk Azobé. Die Duitse degelijkheid zit hem niet alleen in het materieel maar ook in het afwerkingsniveau. Een gesprek met Mike Schong van Ko-Mats.

Ko-Mats is gelegen net over de grens in het Duitse Bad Bentheim. “In ons eigen productiebedrijf vervaardigen we draglineschotten in lengtes van 3 meter tot en met 8 meter”, zegt Mike. “We leveren de schotten in drie verschillende diktematen (100, 150 of 200 millimeter) en in een breedte van 1 meter. Het hout betrekken we via Nederlandse leveranciers uit Afrika en betreft gecertificeerd en topkwaliteit Azobé. Alle standaardafmetingen uit ons assortiment zijn uit voorraad leverbaar!”

Geautomatiseerde productie
Uniek aan het productieproces van Ko-Mats is het feit dat de draglineschotten worden bewerkt met een grote frees en volledig geautomatiseerd worden geproduceerd. Mike: “Ook de aanpiksleuf en de vellingkanten aan de kopse kanten worden met de frees gerealiseerd. Dat ziet er gewoon veel netter uit. Al onze schotten leveren we mooi geschaafd, zodanig dat er geen sprake is van dikte- of lengteverschil tussen de schotten. Het feit dat we een enorme voorraad hebben, betekent ook dat we heel snel kunnen leveren. Zeker in de infrawereld een pré, waar het terrein in korte tijd flink kan veranderen als gevolg van wisselende weersomstandigheden.”

Draglineschotten

Ko-Mats heeft een grote voorraad draglineschotten en kan snel leveren.

Behalve de verkoop van draglineschotten heeft Ko-Mats ook een verhuurvloot voor met name Duitsland. “In de Benelux leveren we onze schotten aan voornamelijk aan hei- en bouwbedrijven en beleveren tevens diverse verhuurondernemingen. Transport voor zowel koop als huur wordt verzorgd door vaste partners. Eventueel het laden en lossen kunnen ze ook voor rekening nemen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.