Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Dé oplossing voor tijdelijke publiekstoegankelijke infrastructuur

Dé oplossing voor tijdelijke publiekstoegankelijke infrastructuur

Bij veel grote en kleine bouw- en infraprojecten is het van belang om het publiek en omstanders zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. De ontsluiting van de publieksstroom moet daarvoor goed op orde zijn. In veel gevallen zal er een tijdelijke publiekstoegankelijke infrastructuur verzorgd moeten worden. Denk hierbij aan bruggen over sloten en (spoor)wegen, trapconstructies, vloerstructuren voor bijvoorbeeld een treinperron of trottoir, torens en poorten voor kabeloversteek over wegen en nog vele andere toepassingen. 

Gigant International

Kabelbrug Campina: Een prachtig project: het maken van een kabelbrug in de koelcel bij Campina. Ook deze opdracht kunnen wij aannemen omdat we met schoon materiaal werken.

 

“Anders dan andere bedrijven, die zich vooral richten op de infrastructuur van de bouwvakkers binnen een bouwproject, zijn wij oplossingsgericht bezig om publieksstromen op een veilige en goede manier op en rond een bouwplaats te geleiden. En dan moet de constructie aan andere eisen voldoen en komt ons specialisme om de hoek kijken.” Aan het woord is Raymond van Noort, manager sales & marketing bij Gigant International BV. “Onze oorsprong ligt in de festival- en evenementenbranche. We zien echter dat onze kennis en expertise -gericht op toepassingen voor publiek- én de modulaire constructiesystemen waar wij mee werken, ook zeer goed toepasbaar zijn in andere sectoren.” De ruim 35 jaar aan ervaring in de evenementenbranche, neemt Gigant Temporary Infrastructure mee naar de bouw- en infrabranche. Deze tak van Gigant richt zich op het ontwerpen, bouwen en construeren van tijdelijke projectspecifieke infrastructuuroplossingen in de bouw- en infrasector. 

Gigant International

Supernova Antwerpen: Gigant creëerde een omvangrijke evenementenlocatie midden in het stadscentrum. Een prachtige opdracht waar de locatie met behulp van een tijdelijke voetgangersbrug met 18m vrije overspanning optimaal werd benut.

 

Alles onder één dak
“Het proces tijdens het realiseren van een project kenmerkt zich door oplossingsgerichtheid, rekenkundige onderbouwing, veiligheid, begeleiding en bouw. Onze tekenaars maken 3D-modellen en aanzichten om een goed ontwerp aan de klant te kunnen presenteren. De modellen en de belastingscondities worden getoetst door onze constructeurs. Zij adviseren op het gebied van veiligheid en beantwoorden bovendien eventuele vragen vanuit bijvoorbeeld overheidsinstellingen. Ons gepassioneerd en professioneel bouwteam bouwt voornamelijk met het Layher-Allround systeem én met zelf ontwikkelde producten. Doordat we alles onder één dak hebben, kunnen we snel handelen en dankzij onze grote voorraad, kunnen we snel leveren.”   

Gigant International Gigant International

Zeer divers
In de afgelopen jaren realiseerde Gigant al diverse tijdelijke, publiekstoegankelijke infrastructuren in binnen- en buitenland. Van Noort noemt wat uiteenlopende projecten: “Voor de opening van het nieuwe spoor en de tunnel van het metrostation Blijdorp Rotterdam kreeg Gigant de opdracht om één van de tunnelschachten dicht te leggen en te voorzien van een tijdelijke en publiekstoegankelijke vloerstructuur. Dit omdat er anders onvoldoende ruimte was om alle genodigden bij de opening plaats te bieden. Wij hebben een maatwerk vloerstructuur over de metrorails in de tunnelbak gebouwd die op exact gelijke hoogte lag met het huidige perron. Zo ontstond er één totale vloer waar alle genodigden plaats konden nemen. 

Gigant International

Een ander project is de bouw van een tijdelijk dakterras met relingen, in opdracht van Trudo Vastgoed en Bygg Architecture. Deze constructie is gebouwd op zes meter hoogte en de eveneens door ons gebouwde trapconstructie biedt toegang tot het terras.” Tot slot noemt Van Noort de tijdelijke brug Supernova. Gigant creëerde een omvangrijke evenementenlocatie midden in het stadscentrum van Antwerpen. “Een prachtige opdracht waar de locatie met behulp van tijdelijke infrastructuren optimaal werd benut. Dit laatstgenoemde project is er wel één uit de evenementenbranche, maar laat zien dat we projecten van een dergelijke omvang aanpakken. Maar ook voor een tijdelijk bruggetje over een sloot kun je bij ons terecht!”, lacht Van Noort.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.