Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Dé fabrikant van avegaarboren en heimachines
Eén van de noviteiten die STDS-Jantz op BAUMA2022 laat zien is de Premodrill mini heimachine: ideaal voor (binnenstedelijke) renovatieprojecten.

Dé fabrikant van avegaarboren en heimachines

Toont noviteiten op bauma 2022

Met een ruim aanbod, oplossingen op maat, de focus op innovatie, een brede afzetmarkt én jarenlange ervaring heeft STDS-Jantz als fabrikant en leverancier van boortechnologie en mini boor- en heimachines een sterke positie in de markt. De van oorsprong Duitse fabrikant, met een zusterfirma in Schotland (N.U.B. Engineering) ontwikkelt al meer dan 37 jaar hoogwaardig boormateriaal, hydraulische boormotoren, accessoires voor verschillende ondergronden en sinds enkele jaren ook complete machines. 

Op de bauma 2022, ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor bouwmachines, machines voor bouwmaterialen, bouwvoertuigen, mijnbouwmachines en bouwmaterieel, toont STDS-Jantz diverse machines en noviteiten. Marnik Janssens, vertegenwoordiger van de Duitse fabrikant vanuit het saleskantoor in Ternat (B), blikt alvast vooruit.

Eén van de noviteiten die STDS-Jantz op BAUMA2022 laat zien is de Premodrill mini boormachine: ideaal voor (binnenstedelijke) renovatieprojecten.

Funderingsmachines

“Op de beurs zullen we onder andere drie eyecatchers laten zien op het gebied van funderingsmachines: de Premodrill mini heimachines met een valgewicht van 600 en 1200 kg en de Premodrill 60, een mini boormachine. De mini heistellingen zijn uitermate geschikt voor (binnenstedelijke) renovatiewerken omdat ze vanwege de compacte afmetingen makkelijk ter plaatse komen, minder lawaai maken en ook elektrisch te gebruiken zijn wanneer er een aparte generator buiten het gebouw is geplaatst.” Over de nieuwe Premodrill 60 boormachine doet Marnik nog een beetje geheimzinnig: “Die moet je gewoon echt komen kijken op de beurs!”, vindt hij. 

Nieuwste boormotor

Nieuw in het gamma bij STDS-Jantz is de boormotor, model AD35020. “Er zijn veel fabrikanten van boormotoren, ook die aan een graafmachine kunnen hangen. Maar uniek aan dit model is dat deze boormotor echt gemaakt is voor funderingswerken. Hangend aan een graafmachine kan de boormotor voorzien worden van boren die geschikt zijn voor paalfunderingen, waardoor de klant geen speciale funderingsmachine meer nodig heeft.”

Nieuw in het gamma bij STDS-Jantz is de AD35020 boormotor met speciale betonspoelkop.

Unieke spoelkop

“De boorkop is voorzien van een unieke en speciaal ontworpen betonspoelkop die bovenaan de boorkop zit. De speciale 4-inch bocht boven aan de boormotor waardoor het beton verticaal los door de boormotor gaat, voorkomt de kans op verstoppingen in de spoelkop en zorgt dat er geen verlies van betondruk is.” Marnik voegt eraan toe: “Bijkomende voordelen zijn dat er betonsamenstellingen gebruikt kunnen worden waarbij het grind groter mag zijn dan 8 mm en dat het eenvoudig te reinigen is met een sponsbal.” 

bauma 2022

Op de bauma (24-30 oktober 2022 in München) zal verder het volledige STDS-gamma van AD-boormotoren voor aanbouw aan onder andere graafmachines te zien zijn en de VdW-boorsystemen voor secanspaalwanden. “Net als de grondverdringende avegaarboren en de drill buckets voor Kelly boren.” Marnik besluit: “Op de beurs kan het publiek gaan zien wat de toekomst biedt en bij onze stand (FN.523/3) onder het genot van een kopje koffie in de eigen taal aanhoren wat de nieuwste noviteiten van STDS-Jantz zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.